Merlockin Karttoja

Harvat Merlockilaiset osaavat lukea karttoja, puhumattakaan niiden piirtämisestä. Kompassittomassa maailmassa taivaan merkkien avulla suunnistettaessa niistä ei myöskään ole valtavaa hyötyä. Näin hyvää karttaa ei löydy edes Marethílin hovista. Näissäkin kartoissa tarkasti on kuvattu lähinnä Merlockin alue; muut alueet ovat viitteellisiä.

Merlock

Merlockin kuningaskunta vuonna 259.

Vanhojen paronikuntien -- Trewanin, Athanin ja Mertelin -- rajat ovat historiallisia (eli juridisesti merkityksettömiä), mutta ne ovat kartalla Darênthílin toiveesta. Alunperin Mertel kuului kokonaisuudessaan Rainonille, ja Trewan ja Athan puolestaan Glemyrille. Trewanin suku menetti paronikuntansa paronin pettäessä kuningas Morílin, Athanin ja Mertelin suvut sammuivat luonnollisesti.

Merlock ilman läänirajoja

Merlockin kuningaskunta vuonna 259, ilman läänirajoja.

Kielialueet

Agionan Kirkkaan Valon Kuningaskunta

Agionalaisista ei paljoa tiedetä, mutta he puhuvat tiettävästi omia kieliään.

Âr

Ârin autonomisessa provinssissa puhutaan ylhäiskaitainia.

Herean Ruhtinaskunta

Hereassa puhutaan hereaa ja jonkin verran muita kieliä.

Kaitainin Keisarikunta

Ylhäis- ja alhaiskaitain ovat kaksi selkeästi eri kieltä, jotka perustuvat samaan sanastoon. Näistä ensimmäinen on hallitsijoiden, taikuuden ja uskonnollisen liturgian arkaainen kieli, joka on kutakuinkin samanlaista eri puolilla valtakuntaa. Alhaiskaitain jakautuu edelleen paikallisiin murteisiin. Kaitainilaiset ymmärtävät toisiaan pääsääntöisesti, mutta erityisesti ylhäiskaitain on erittäin monimutkainen ja hankala kieli, jota maaseudun väen on vaikea käsittää. Ârin autonomisessa provinssissa uskotaan puhuttavan ylhäis-kaitainia.

Kaledan Ruhtinaskunta

Meriä kulkevat kaledalaiset puhuvat murrettua hereaa, johon sekoittuu vaikutteita monista kielistä. Ollakseen Kaitainista katsottuna maailman laidalla, Kaleda on yllättävän avoin ulkopuolisille vaikutuksille.

Loricorin Ruhtinaskunta

Loricorissa puhutaan sekä myrniä että marunia, ja näiden kielten puhujien välillä on usein kiistaa. Lisäksi Loricorissa asuu kaitainilainen vähemmistö; kaitainin kielen puhuminen johtaa kuitenkin helposti väkivaltaan.

Marunin Ruhtinaskunta

Marunin kieli muistuttaa suuresti myrniä, mutta kielten puhujat eivät kuitenkaan ymmärrä toisiaan. Kerrotaan, että kerettiläiset wenariitit tuntee maruninkielisistä rukouksista.

Merlockin Kuningaskunta

Kansa ja aatelisto puhuu suhtheellisen yhtenäistä merlockinkieltä, jonka vahvin murre on peräisin Carthiasta. Kuninkaanvelhot puhuvat keskenään maagista salakieltä thewraa. Wenariitit, kauppiaat ja relialaiset puhuvat tarvittaessa myös myrniä, acriittien ja athairiittien liturgiat ovat kaitainiksi.

Myrnin Ruhtinaskunta

Myrnillä on oma kielensä, minkä lisäksi muiden ruhtinaskuntien kieliä puhutaan jonkin verran vähemmän.

Seltean Ruhtinaskunta

Marun on Seltean pääkieli, minkä lisäksi Pohjois-Selteassa jotkut osaavat myös pohjoisten barbaarien kieliä.

Trikean Ruhtinaskunta

Keskeisimmässä ruhtinaskunnassa Trikeassa puhutaan myrniä, hereaa ja marunia sujuvasti sekaisin. Trikealaiset ovat harvinaisen kielitaitoista väkeä, joten kaikilla kielillä selviää hyvin. Lisäksi sivistyneempi väki osaa monia eksoottisempia kieliä.

Paikkojen Kuvauksia

Âr

Tarunhohtoinen saari. Kalandor Ârilaisen mukaan Âren-jumala kätki saaren maagisine aarteineen merivirtojen keskelle. Tiettävästi Âr on Kaitainin imperiumin autonominen provinssi, jossain Merlockin itäpuolella.

Chatara

Kaitainin eteläprovinssin pääkaupunki Chatara on sotilaallinen mutta avoin kauppakaupunki, jossa rakennetaan valtaosa Kaitainin sotalaivastosta. Kaupunkia leimaa sotilaiden runsaslukuinen läsnäolo kaikkialla, vaikka valkomarmoriset linnoitukset eivät olekaan yhtä voittamattomat kuin näyttävät. Sotajoukkojen runsauden ansiosta kaksoisjumalainen kirkko on alueella voimakas.

Festelk

Kartano Krendorin rannikolla, jonka athairiitit polttivat.

Kerenda

Krendorin pääkaupunki on kivimuureista jonkin verran ulos kasvanut puurakenteinen kaupunki, jonka muurien rajaamalla alueella sijaitsee laaja satamalahti, jonka ylle kohoaa Trersílin suvun kivilinna.

Moredílin vartio

Theorista Kerendaan johtavan solan kapeimman kohdan jyrkän seinämän yllä on Moredílin Vartioksi kutsuttu rakennus, jonka tarkoitus oli tiettävästi sulkea sola veljessodan aikana, estäen prinssi Morílin joukkoja kiertämästä sitä kautta Kotkanhovin pohjoispuolelle. Moredílin vartio on valkoisesta kivestä rakennettu kupolikattoinen temppelirakennelma, josta on mahdotonta hyökätä pohjoissolaan muutoin kuin velhoudella.

Ralot

Vähemmän linnoitettu rauhallinen kaupunki, joka on aikojen saatossa kasvanut muureistaan ulos pahasti. Uuden linnoitusvyöhykkeen rakentaminen on aloitettu edellisen herttuan aikana, mutta työt ovat edenneet hitaasti ja olleet seisahduksissa pitkään. Silorin herttuat eivät ole nähneet tarvetta puolustuksen parantamiseen rauhan aikana, koska tarvittaessa kaupungin muurien sisälle mahtuu paljon väkeä. Hyökkäävä armeija voisi kuitenkin polttaa vaivatta puolet kaupungista. Ralotin palo viimeisessä uskonsodassa raivasi kaupunkia siinä määrin, että se ei ole yhtä ahdas ja sekava kuin Kerenda tai Rainon.

Theor

Waldonin pääkaupunki on rakennettu kukkulalle Vuorihovin lähelle. Siisti ja järjestelmällisen geometrinen kaupunki tunnetaan Merlockin kuninkaiden lukuisista ihmeistä, joiden takia erityisesti sen paremmat alueet ovat miellyttäviä, siistejä ja vauraita. Laitakaupungilla kivirakennukset muuttuvat puisiin taloihin, ja asumistiheys kasvaa. Köyhät asuvat muurien vieressä ja kaikkein köyhimmät niiden ulkopuolella.

Tie vain jatkuu jatkumistaan...