Tänne ilmestyy kaikki suurempi uusi, mikä on osa erittäin virallisen pdf-dokumenttin kanonista totuutta. Lähinnä tämä tarkoittaa uusia valtapelin pelureita.

Uusia Henkilöitä

Darann Mertel

Talach Serestríenin sijaan kuninkaalliseksi kamariherraksi noussut Mestari Darann Mertel on keski-ikäinen räätälimestari Theorista. Darann on varakas mies, joka aikanaan vaatetti puoli hovia, mutta on huononäköisyyttään joutunut luopumaan arjen töistä. Kauppapolitiikkaan Darann ei ole sotkeutunut, koska on hovihankkijana elänyt riittävän varakasta elämää.

Mestari Darannilla on mustat hiukset ja kumara olemus. Hoikat laihat sormet ovat alkaneet myös sairastua vapinaan, jota hän hillitsee puristamalla kävelykeppiään kaksin käsin.

15.5.2007

Herttuatar Leanda (äiti)

Lady Arele

Leskiporvari ja Glemyriläinen kotiopettajatar Lady Arele on matamimaisella tavalla vaikuttava määrätietoinen ja lujatahtoinen nainen. Miehensä kuoleman jälkeen hän on ollut tiukasti tekemisissä metallikaupan kanssa, hallitensa poikiensa kauppahuonetta kulissien takaa ja edestäkin. Herttua Farroth Vagnar palkkasi Ladyn vanhemmilla päivillään lastensa opettajattareksi, missä tehtävässä hän onkin kunnostautunut mainiosti.

Kyynisemmille on lähes itsestäänselvää, että Lady Arele on jonkin asteen wenariitti. Tämän puolesta puhuvat porvaritausta, naisen pääseminen jonkinlaiseen valta-asemaan sekä hänen yleinen olemuksensa. Jos näin kuitenkin on, niin hän pitää ammattitaitoisesti asiat erillään, ja uskonnolliset mielipiteensä omana tietonaan. Kolmen wenariin mestari.

12.11.2005

Lordi Magon Vagnar

29

Glemyrin kastellaaniksi isänsä kuoleman johdosta noussut Magon on vakaa ja harkitseva mies. Rehellisemmät politiikantuntijat ovat sitä mieltä, että Magonin olisi ehdottomasti pitänyt olla Glemyrin perillinen, mutta nykytilanteessa hän on veljensä oikea käsi.

Adaniele Glemyrin linnoitusarkkitehdin tytär, ihastunut Siguriin 15

Sir Jarod Vagnar

27

Herttua Farrothin kolmas poika Jarod kuuluu mustien ritareiden kärkikaartiin, vaikka ei taistelukentällä erityisesti ole kunnostautunutkaan. Aatelismiehen kasvatuksellaan hän on päässyt hallinnollisiin tehtäviin, tiettävästi kunnostautuen mm. strategina. Palkkaretkillä Jarod on onnistunut pääsemään usein yhteysupseerin tehtäviin kaitainilaisiin tai myrniläisiin esikuntiin, mikä on tiennyt leveää ja turvallista elämää kansainvälisessä ilmapiirissä.

Jarod on mukavuudenhaluinen ja löysän oloinen kaveri, jonka pinnan alla kuitenkin piilee Vagnarien järkähtämätön periksiantamattomuus sekä tarvittaessa rautainen ote. Mukavuudenhalu ei haittaa miestä, joka ei johda esimerkillä, ja tämän Jarod on ymmärtänyt turhankin hyvin monien mielestä.

Jarod on hieman pyöreä, kolmeakymmentä lähestyvä mies. Mustat hiukset ja hoidettu parta kuuluvat asiaan.

12.11.2005

Sir Labard Vagnar

25

Kuningattaren ritarikuntaan kuuluva Labard on Vagnarin herttuan nuorin poika. Tiettävästi hän liittyi ritarikuntaansa ollakseen sisarensa rinnalla tulevina vuosina. Labard on ehkä vähän veljiään pehmeämpi luonne; filosofinen, jäyhä ja hiljainen. Nuorena Labard tiettävästi lueskeli runsaasti kirjoituksia harmaasta mahdista, ja joidenkin mukaan myös tekstejä kaksoisjumalistakin. Kuten perheessään on tapana Labard on lukenut kieliä ja on jossakin määrin sivistynyt mies.

Langanlaiha Labard pysyy pystyssä lähinnä tahdonvoimalla. Hänellä on ohuet viikset ja hieman tyhjä, haaveileva katse. Suvustaan huolimatta naimakaupan järjestelyt ovat olleet hankalia.

12.11.2005

Herttua Agrath Vagnar

30

Isänsä Farrothin jälkeen valtaan noussut herttua Agrath on jänteikäs ja lihaksikas tumma glemyriläismies. Jämeryys on niin ulkoista kuin sisäistäkin; mies oli jo aiemmin harvinaisen huono keskustelukumppani, mutta hänen isänsä kuolema kaitainilaisen murhaajan nuoleen on hiljentänyt häntä entisestäänkin. Laajat teloitukset Glemyrissä eivät tuoneet hänelle mielenrauhaa, etenkään kun harva uskoo että haaviin olisi jäänyt se oikea athairiitti, mutta ne ovat kyllä kääntäneet hänet mustan mahdin mieheksi. Tähän kehitykseen vaikutusta on varmasti myös Agrathin sielunveljellä, koska Krendorin Eríon niin ikään kääntyi mustaan mahtiin menetettyään isänsä salaperäiseen sairauteen.

Poliittisesti Agrath on suoraviivaisen toiminnan mies joka antaa alamaisilleen vähän käskyjä, mutta jonka käskyt ovat ehdottomia, eivätkä useinkaan neuvoteltavissa. Agrath turvautuu vahvasti isänsä neuvonantajiin sekä liittolaiseensa Eríoniin, ja olisi varmasti mielissään nähdessään herttuakuntansa pääsevän käyttämään vahvaa voimaansa Farrothin murhaajia vastaan. Hänen suhtautumisensa tähän asiaan onkin aika lailla jakomielinen, sillä hän syyttää murhasta yhtälailla niin koillisen herttuoita kuin Kaitainiakin, eikä panisi pahakseen vaikka saisi sotia molempia vastaan samalla kerralla. Vaikka Agrath ei tietenkään ole koskaan suoraan syyttänyt ketään, hän on hiponut etiketin rajoja lausunnoissaan, joiden tulkinnanvaraisuus on jäänyt lähes olemattomaksi.

Isänsä eläessä Agrath oli lähes täysin raitis mies, jonka ryhdikästä olemusta ei juuri viina päässyt löysentämään. Uudessa asemassaan hän kuitenkin joskus lankeaa ryyppäämään, jolloin kaikki piilevä uhka räjähtää kaikkien nähtäville.

31.10.2005

Lordi Fernoc Vagnar

Herttua Agrathin nuorin veli Fernoc on omistautunut kaikkein voimakkaimmin nuoren sisarensa, tulevan kuningattaren Mereldan suojelijaksi; jopa niinkin pitkälle, että hän on vannoutunut kuningataren ritari. Jonakin päivänä hänen sisarensa on prinsessa ja kuningatar, ja silloin Fernoc aikoo seistä hänen rinnallaan, toisten mielestä vallanhimon, toisten mielestä rakkauden ja velvollisuuden takia.

Sukutaustansa ja asemansa tähden Fernoc on eräs niistä ritareista, jotka lyödään luultavasti suurritareiksi heti uuden kuningattaren noustessa valtaan, mutta hän on jo nyt paljon vaikutusvaltaisempi kuin monet ritarikunnan merkkimiehet. Läheiset suhteet Glemyrin metalliteollisuuteen eivät nekään varsinaisesti haittaa hänen asemiaan.

Kentällä lordi Fernoc on kunnostautunut kohtuullisesti mutta huomiota herättämättä. Hän ei varsinaisesti ole pyrkinyt palkkaretkille tai muihin tositoimiin, vaikei myöskään ole mikään hoviritari.

Herttua Eríon Trersíl

Krendorin herttua nousi valtaan synkissä merkeissä isänsä Erastríenin kuoltua, väitetysti myrkyn uhrina. Syyllistä ei milloinkaan saatu kiinni, mutta nuoreen herttuaan kohtalo jätti jälkensä nopeasti. Kerrotaan, että muutaman ensimmäisen hallintovuotensa aikana Eríon siirtyi Valkeasta mahdin miehestä Mustan mahdin käyttäjäksi.

Trersílit ja Rethelit ovat vanhoja kiistakumppaneita Marethílin hallintokauden ajoilta. Syynä on tavallisesti ollut kauppapolitiikka, Rainonin estäessä Kerendan satamaa kilpailemasta Relian kanssa, tullaamalla julmasti kaikkea kauppaansa Krendorin kanssa. Samalla Rainon myös eristää Krendorin muusta Merlockista tehokkaasti, ja ongelmat ovat valmiina. Tunnelmat ovat vaihdelleet vuosien saatossa, mutta herttua Eríonin syytettyä epäsuorasti Rethelin sukua isänsä murhasta, tunteet ovat pinnassa rajan molemmin puolin.

Herttua Eríonilla ja herttuatar Fileiralla on kaksi vauvaikäistä lasta. Vuosikymmenten saatossa Rethelit ja Trersílit on naitettu ristiin lukuisia kertoja riitojen lepyttämiseksi, mutta vaikka suvut ovat pohjimmiltaan samaa verta, polittinen tilanne on aina palannut samanlaiseksi.

Krendorin herttualla on punertavanruskeat lyhyet hiukset ja parta, joita hänen väitetään värjäävän vaikuttaakseen läheiseltä Marethílin huoneen kanssa. Hän on etevä miekkailija, joka on voittanut lukuisia kaksintaisteluja hämäriin jääneistä syistä johtuen. Yhdet väittävät häntä naistenmieheksi, toisten mukaan kaunis Fileira on omiaan johdattelemaan komeat ritarit hankaluuksiin herttuan kanssa.

25.5.2004

Lordi Thieron Renír

Noin 35-vuotias lordi Thieron on Merlockilainen aatelissyntyinen vapaaherra, joka on tunnettu sekä omistautumisestaan kruunun palvelukseen velhona, että suuresta rämäpäisyydestään ja seikkailunhalustaan.

Renírin suku oli aikanaan arvostettu ritarien ja hovimiesten suku, joka kuningas Sarethílin aikana onnistui saamaan kuninkaallista verta suoniinsa, silloisen suvun pään naidessa Sarethílin nuorimman siskon. Suvun noustua arvossa, se on jättänyt ritarikunnat omaan arvoonsa; nyt useimmat merkittävät Renírit ovat virkamiehiä, merkittävimmät heistä velhoja.

Hoikalla lordi Thieronilla on Marethílin punaruskeat kiharat hiukset, ja kapeat ohuet viikset. Hän puhuu paljon, hauskuuttaen mielellään hoviväkeä ympärillään.

Muutaman viime vuoden ajan lordi Thieron on matkustanut veljensä Aredanin kanssa mantereella. Tiettävästi kaksikko on liikkeellä kuninkaan asioilla, mutta väitetään Thieronin todellisuudessa pakoilevan vaimoaan lady Delna Bradíonintytärtä. Jos kävisi ilmi että totuus olisi tämä, koko Dêlergísin suku saattaisi raivostua Thieronille.

1.7.2004

Lordi Aredan Renír

Kymmenen vuotta veljeään Thieronia nuorempi lordi Aredan on selkeästi samasta puusta veistetty kuin veljensä. Aredan nauttii vaarallisista tempauksista ja typeryyksien tekemisestä, mutta on kuitenkin velhona kuningaskunnan uskollinen palvelija. Kuten veljensä, hänkin on peruuttamattomasti perimyksen ulottumattomissa, eikä suvun päämies lordi Thieron ole koskaan pitänyt veljeään myöskään erityisessä nuhteessa.

Ainoa vakavampi kömmähdys Aredanin uralla tapahtui hieman velhovihkimyksen jälkeen, nyt hänellä on melkein kymmenkesäinen poika Armian erään Theorilaisen huoran kanssa. Armianin asema hovin ja suvun suhteen on epäselvä; isä haluaisi tunnustaa poikansa ja tehdä tästä velhon, mutta kuningas on suhtautunut erehdykseen leppymättömästi.

Aredan on nokkela ja ketterä kaveri, joka tekee vaikutuksen naisiin kaikkialla kulkiessaan, sijoittuen himoituimpien poikamiesten joukossa lorden Cyruksen ja Feldíonin tienoille.

Lordi Aredan on naimaton, ja nyt jotkut vihjailevat hänen kylväneen Marethílin sukua ympäriinsä matkoillaan pitkin mannermaata. Kuningasperhe uskoo lordi Thieronin pitävän hänet aisoissa, mutta kaikki eivät jaa tätä optimismia.

1.7.2004

Lordi Kador Agarín

Theorilaista kauppiassukua olevaa Kador Agarínia pidetään yhtenä Merlockin oppineimmista miehistä. Argeíreille sukua oleva Agarínin suku omistaa merkittävän kauppahuoneen, joka käy kauppaa Merlockin pääreiteillä, Glemyristä Reliaan ja Theorista Ralotiin.

Nuorena perinnöttömänä veljenä Kador ei ole keskittynyt liiketoimintaan ja raha-asioihin, vaan on sivistänyt itseään niin Theorissa kuin ulkomaillakin. Kador on opiskellut Trikealaisten viisaiden opettamana, ja matkustellut pitkin Kaitainia koko nuoruutensa.

Kuningas Morand kutsui Kadorin Vuorihoviin vieraakseen prinssi Darênthílin syntymän aikaan, opettamaan kuningashuoneen jälkikasvua sekä jakamaan viisauttaan hovin korkeimmille virkamiehille. Tarinan mukaan matkustelevainen Lordi Kador ei ollut kutsusta lainkaan ilahtunut, muttei voinut jättää kuninkaallista kunnianosoitusta huomiotta.

Kuusikymppinen Lordi Kador on sopeutunut asemaansa hovissa hyvin. Hän on kasvattanut tuuhean parran ja pitkät hiukset, ja hänellä on laiha, siro hovimiehen olemus. Hän pukeutuu kuten hovin ylin tietäjä, sukunsa vaurauden näyttäen. Ristiriitaisen tuntuisesti sekä hänen omanarvontuntonsa että kärsivällisyytensä vaikuttavat loputtomilta. Seesteistyneen tietäjän on vaikea uskoa eläneen hurjan nuoruuden pitkin eri maita, eikä hän koskaan kertoilekaan tarinoita seikkailuistaan ruhtinaskunnissa ja Kaitainissa. Jotkut eivät usko kirjanoppineen miehen vierailla mailla käyneenkään.

Kador on naimaton ja lapseton, eikä pidä usein yhteyttä myöskään sukunsa päähän, Theorissa asuvaan veljeensä Lordi Renoriin. Lordi Kadorin ympärillä liikkuu paljon villejä huhuja; häntä pidetään yleisesti taikurina, joko velhona, wenariittina tai noitana.

2.6.2004

Sir Carast Badrick

Carast Badrickin ura lähti nousuun vajaat kymmenen vuotta sitten, hänen päästessään jo ritarikokelaana prinssi Arênthíonin miekkailunopettajaksi. Muutamina myöheminä vuosina hänen oppilaidensa joukkoon liittyivät muiden muassa prinssi Darênthíl ja nuori Sigur Valack.

Ritariksi lyömisensä jälkeen Sir Carastista on tullut rautaritarien pääopettaja Vuorihovissa. Syynä ei ole niinkään hänen hyvä taistelutaitonsa, vaan erinomainen tekniikkansa ja lahjakkuutensa opettajana. Hänen tehtävänään on koulia kymmenistä ja kymmenistä aseenkantajista taisteluun valmiita miehiä.

Kolmeakymmentä vuotta lähestyvä Sir Carast on rautapanssarin kantamiseen tottunut roteva kaveri, jonka ilkikurinen hyväntuulisuus kestää useimmat kolhut. Kurinalaiseen elämään kasvanut Sir Carast on näennäisestä villiydestään huolimatta ritarikuntansa sääntöjä noudattava ja uskollisuudenvalojaan kunnioittava ritari.

27.5.2004

Mestari Galan Werrick

Theorin tunnetuin mystikko on vanha Galan. Velhojen neuvoston arvostetuimpiin jäseniin kuuluva Werrickin äijä asuu vauraasti pääkaupungissa, ja tarjoaa halukkaille asiakkailleen alkemiaan ja yrttitietoon liittyviä palvelujaan. Hänen taksansa ovat melkoiset, eikä ritareita vähäisempi väki pääse edes hänen luokseen keskustelemaan hinnoista. Werrickillä on hämärä ja huono maine kuten alkemisteilla yleensäkin, eikä ole harvinaista että häntä väitetään vampyyriksi, wenariitiksi tai vähintäänkin myrkynkeittäjäksi. Uskoa hänen voimaansa lisää käsitys siitä, että Vuorihovinkin väki käyttää hänen apuaan toisinaan.

Galanin elämäntyötä jatkavat joskus tulevaisuudessaan hänen kaksi lastaan, vanhempi tytär Jenie ja nuorempi poika Geran. Myös lumoavan kauniilla Jeniellä on jo huomattava maine Theorissa, hänen vannottuaan isänsä tavoin velhon valan jo hyvin nuorena.

Werrickit asuvat Theorissa mahtipontisessa kivitalossa, jonka ovilla on vartiomiehet ympäri vuorokauden. Myös kotkaritarit pitävät taloa silmällä tarkasti.

4.6.2004

Neiti Jenie Galanintytär

Galan Werrickin lumoavan kaunis tummatukkainen tytär, joka on herättänyt huomiota suoralla ja tomeralla käytöksellään hovietiketistä piittaamatta. Herbalistinoita Jenie valittiin velhojen neuvostoon kolmen-neljäntoista vuoden iässä.

Jenien kohtaloa puidaan pelissä huolella.

7.6.2004

Kapteeni Ardolan

Kaitainilaisen Länsituulen omistava kapteeni Ardolan on komea kolmikymppinen merimies, jolla on rehellisen miehen maine, oivallinen alus ja uskollinen miehistö. Ardolanin taustoja ei tarkemmin tunneta, mutta miestensä mukaan hän on purjehtinut Kaitainin rannikkoa kunnes meri jäätyy, ja Kaledasta länteen kunnes se alkaa kiehua. Prinssi Arênthíon palkkasi Ardolanin miehistöineen viemään kuninkaallisen tiedusteluseurueen Âriin.

29.11.2004

Lordi Sareck Donnath

Suurmestari Carain serkku Sareck on yksi niistä mustista ritareista, jotka ovat olemuksellaan ja toimillaan tehneet paljon ritarikunnan pelätyn maineen ylläpitämiseksi. Hän on nelikymppinen suurritari, joka on tullut palkkaretkillä tunnetuksi röyhkeistä mutta tehokkaista toimintatavoistaan. Hän ei niinkään ole strategian kuin taktiikan mestari; Sareck ei ehkä johda armeijoita tai edes osastoja kentällä, mutta toimiessaan vihollisen linjojen takana hetkeä ennen taistelua hänen miehensä vaikuttavat taistelun kulkuun suuresti.

Lordi Sareck on olemukseltaan vaikuttava, yhdistäessään hyökkäävyyden ja runnellun ulkomuotonsa ehdottomaan ja suurieleiseen kurinalaisuuteen. Hän on tinkimätön mies, joka olisi varmasti kerännyt huomattavasti sotilaskunniaa, elleivät hänen sotatoimensa olisi niin valonarkoja. Kalju ja arpinen Sareck on lähes menettänyt toisen silmänsä taistelukentällä.

29.11.2004

Sir Welderon Renír

30-vuotias ritari Sir Welderon nousi valtakunnan tietoisuuteen vuoden 256 turnajaisissa Athwallissa. Ârin sotavalmistelujen ohessa järjestetyissä turnajaisissa leijonaritari Welderon menestyi peitsisyöksyssä, oli mukana voittamassa ritarikunnalleen suurta meleetä, sekä voitti miekkataistelun voimallisella päättäväisyydellään.

Lordeille Thieron ja Aredan etäistä sukua olevan Sir Welderonin suonissa ei virtaa kuningas Thewríonin ja prinsessa Seredinen maaginen veri. Siitä huolimatta hänen sukutaustaansa tiedetään pitää arvossa, onhan Reníreistä kasvanut useampi voimakas kuninkaanvelho. Myös nuoresta Welderonista yritettiin aikoinaan koulia velhoa sukunsa perinteen jatkajaksi, mutta ilmeisesti suuren kuninkaan veren ohuus esti aikeet. Väitetään, että Welderoninkin veri on maagillista ja mahtavaa, vaikkei luonteeltaan sellaista, joka taipuisi velhouteen.

Sir Welderonin perheeseen kuuluvat Carannin suvusta hankittu vaimo Wenna, ja pienoinen lapsikatras.

Athwallissa ritareita kouluttavan Welderonin piirteet ovat jalot, ja hiukset kellanruskeat.

20.1.2005

Lordi Malanor Carann

Athwallin kastellaani lordi Malanor on siviiliasioissa lordi Warnock Argeírin lähimpiä miehiä. Hänen tehtäviinsä kuuluu Athwallin kartanosta ja tiluksista huolehtiminen, ja hän on siten koko Athwallin henkilökunnan esimies.

Lordi Malanor on arvonsa tunteva nelikymppinen herra, joka tunnetaan muun ohessa ylpeydestä ja pikkumaisuudesta. Nämä ominaisuudet lasketaan kuitenkin tavallisesti eduksi Athwallin kastellaanille.

20.1.2005

Lordi Gannar Badrick

Kuiva ja vaitonainen lordi Gannar on noussut yhdeksi korkeimmista rautaritareista. Vaikka hän ei koskaan ole ollut karismaattinen johtaja, hänen ansionsa hallinnon alalla ovat kiistattomat. Sanotaankin, ettei hän noussut suurritarin arvoon niinkään ritarin kuin virkamiehen ansioilla. Tällaisen päätelmän tekeminen vaatii kuitenkin syvempää ja pitkäaikaisempaa tuttavuutta, sillä pinnalta katsottuna leveän lihaksikas ja karu mies näyttää juuri sellaiselta, kuin synkän rautaritarin kuuluukin.

Lordi Marnonin väistyessä lähitulevaisuudessa rautaisen suurmestarin paikalta kruunu on haastavan valinnan edessä. Lordi Gannar on kunnostautunut ritarikuntansa hallinnossa, ja osoittanut selvästi olevansa oikea mies ritarikunnan päämajan komentajaksi. Hänen strateginen tajunsa käsittää erinomaisesti esimerkiksi puolustus- ja linnoitustaidot, joita juuri hänen ritarikuntansa päämieheltä edellytetään. Vetäytyvällä ja yrmeällä Gannarilla ei kuitenkaan ole johtajanlahjoja tai omien alaistensa horjumatonta kunnioitusta. Tuskallisemmaksi tilanteen tekee vielä sekin, että Badrickin suvun päämiehen siirtäminen syrjään suurmestarin asemasta olisi jälkeenpäin erittäin kiusallista. Ritarikunnan sisällä valitettavasti toiseksi parhaana vaihtoehtona pidetään viisissä kymmenissä olevaa lordi Havrista.

Lordi Gannar on Badrickin suvun pää, ja sattumoisin Sir Carast Badrickin pikkuserkku.

31.1.2005

Jos et kiirehtisi,
olisit aina perillä.