Tämä aikajana on pääasiallisesti aina oikeassa. Kuitenkin tapahtuu paljon asioita, joita tänne ei tulla kirjaamaan.

Aikajanat

Vuosi lasketaan talvipäivänseisauksen yöstä alkavaksi ja siihen päättyväksi. Aikajanassa seisauspäivä kirjataan vuoden viimeiseksi päiväksi, ja se on laskennallisesti kaikkien merlockilaisten syntymäpäivä.

Pelissä tapahtunutta

294 Syksy Kruununprinssi Augurin ja Filena Astrellin häät. Kirkollisneuvoston kokous.

294 Kesä Sadonkorjuutanssiaiset. Lordi Aldor karkaa vartijoilta Theoriin. Waeran laittaa Aldorin tarkkailulsitalle. Waeran esittää kruunulle yksijumalaisuutta ja Kreneian voimakasta suosimista: Vindur lähetetään maakuntakiertueelle Eradoriin, jossa hän parantaa sairaita eläimiä pikkukylässä, ja myös pelastettu Kreneian siunaama Ellara kytketään juoneen. Sigur saa toisen sydänkohtauksensa, tällä kertaa kaiken kansan nähden Vuorihovissa, mutta selviää siitä ilman taikuutta. Neuvosto kokoontuu "salaa" kuninkaalta, kokoukseen jota kukaan ei kutsunut mutta jonne kaikki ymmärsivät saapua; Kruununprinssi Augur ryhtyy ottamaan ohjia käsiinsä, ja vaatii jokaiselta neuvokselta laajan selvityksen vastuualueensa tilanteesta.

294 Kevät Tereck Agar palaa Merlockiin kopioimasta kirjaa.

294 Talvi Prinssi Arduk otetaan torniin.

293 Syksy Prinssi Augur palaa Merlockiin, sovittuaan naimakaupat ruhinatar Telean tyttären, prinsessa Filena Astrellin kanssa. Paljastuu että Dorion Mernos on onnistunut vakauttamaan valtakuntansa esimerkillisellä johtamisella. Waeran kasaa pelottavaa mainetta ja kiristysmateriaalia.

293 Kesä Agitaatiotapauksia on lisää. Jäljet johtavat epäilyttävästi Krendoriin, mutta liiankin epäilyttävästi. Deana synnyttää Feron Argeírin. Majesteetti lähettää ylitarkastajan sihteerin talveksi Kerendaan vahtimaan että Trersílit pysyvät kiltisti. Sir Sterick Sark lähetetään mantereelle keräämään tietoa Lucifuguksesta ja nimettömistä olennoista. Waeran kasvattaa verkostojaan, haalii agentteja ja paisuttaa kuninkaallista tarkastustoimistoa, koska Jeríon ei uskalla pitää kruunun kassan puolia. Waeran huolestuu Argeírien ja Rethelien liittoutumasta.

293 Kevät Glemyrin herttua raportoi alueellaan kiertäneistä agitaattoreista, jotka puhuvat suoraan kruunua vastaan. Agitaattorit ovat paenneet Tirnoriin. Lady Arenda paljastaa kuninkaalle, että hänen poikansa tiettävästi vehtaa ritarikokelas Sterick Sarkin kanssa. Kuningas määrää vaimonsa pitämään puhuttelun Augurille. Kruununprinssi lähtee kiertomatkalle Ruhtinaskuntiin.

293 Talvi Cyríon Dêlergís otetaan torniin.

292 Syksy Merlockissa on onnekkaasti hyvä sato. Majesteetti keskustelee Waeranin ja Remianin kanssa wenariittien uhkasta. Majesteetti määrää Waeranin vähentämään wenariittien valtaa suhteessa muihin uskontoihin, ja Remianin keksimään salaisuuden, jonka voisi maksaa Lucifugukselle maksuna nimettömien oikeuksien nimistä. Waeran lähettää kätyrit selvittämään muiden uskontokuntien ongelmia, ja ryhtyy valmistelemaan lavastusta; Remian nakittaa homman Aldorille.

292 Kesä Argeírien sukukokous. Waeran tutkii kruunun lainan avulla tapahtunutta rahanpesua, jossa syyllisiltä päällepäin vaikuttavat Thimon ja Jeríon Argeír. Remian saa avioluvan. Deanan ja Remianin häät Vuorihovissa. Häihin osallistuu mm. kaksi kuningasta. Kansa nurisee, mutta ei suuremmin.

292 Kevät Neuvottelut Ralotissa jäiden sulaessa. Kaitainia edustavat Keisarillinen Prinssi Caramitor, Emeria Punainen ja Mestari Garthianus. Sovitaan että Kaitain saa kirjan lahjaksi, ja Merlock saa oikeuden kopioida sen. Kaitain lupaa Merlockille viisi rauhan vuotta. Caramitor purjehtii Tähden valtakuntaan 4000 miehen kanssa. Ritarikuntien pakkolainat maksetaan takaisin. Tereck Agar valitaan Lariniin kopioimaan kirja. Ruosterannassa tapetaan kaksi rautaista aseenkantajaa veronkeräysmatkalla. Majesteetti saapuu Ruosterantaan. Remian pysäyttää evakuoituvan lautan. Seran teloituttaa kymmenkunta syyllistä alastomana selkään puukotettavina Ruosterannan keskusaukiolla. Remian tekee lähempää tuttavuutta Rethelien Deanan kanssa. Kreneian siunaama tyttölapsi Ellara otetaan Vuorihoviin velhokokelaaksi. Sigurin matka Krendoriin herättää ärtymystä kansan parissa, herttua Garron vastaanottaa uskollisesti ja poissaolevasti, mutta Trersílin suku ei ole unohtanut edellisen herttuan teloitusta.

292 Talvi Lordit Thimon ja Seran mittelevät sotapelissä Aechallin valloituksesta. Kaitain varustaa laivastoja Chatarassa ja Larinissa, tiedustelutietojen mukaan vähintään 10 laivaa eli 1000 miestä kummassakin. Lordi Thimon organisoi sotaneuvoston, johon kuuluvat kuninkaan ohella Waeran, Remian, Seran ja Alcar. Majesteetti päättää lähettää tunnustelevan diplomaattisen delegaation Kaitainiin selvittämään tilannetta. Sigur ottaa suuren lainan Argeírin suvulta, ja määrää ritarinsa ottamaan pakolla lainaa porvareilta. Sigur määrää sotaveron kannettavaksi kevättalvella, ja kruunu lainaa isosti rahaa ritarikunnilta. Kaitainin lähetystö: Lordi Leonel Warck, Lordi Rannor Argeír, Lady Venelle. Rannor kirjoittaa Remianille, että Kaitain haluaa neuvotella kuninkaallisella tasolla Ralotissa heti jäiden sulamisen jälkeen.

291 Syksy Kuningas nimeää taikuusneuvokseksi ja velhomestariksi Remian Argeírin ja kuninkaalliseksi ylitarkastajaksi Lordi Waeranin. Waeran ja Lordi Alcar matkustavat Rainoniin; Alcar rankaisemaan kotkaritareita ja Waeran toimittamaan tarkastuksen herttuan tilikirjoihin. Waeran löytää kauppahuoneen jonka Rethelit tosiasiallisesti omistavat. Waeran kehittää verkostojaan Rainonissa. Majesteetti ripittää Alcaria tiukasti. Thimonille, Remianille ja Rannorille selviää että varainhoitajalla ei ole havaintoakaan kruunun rahatilanteesta, joten he kokoavat Jeríonin puolesta raportin kauppahuoneen epäselvyyksistä.

291 Kesä Sigurille toimitetaan Myrnin kamariherran tilikirja. Rainon palauttaa Herttua Verníonin aikaiset tullit. Majesteetti valtuuttaa Lordi Leonelin johtaman virallisen valtuuskunnan Rainoniin tapaamaan Prinssi Dorion Mernosin, valtuuskunnassa mukana Waeran, Remian ja Alcar. Prinssi Aredíl ottaa kuninkaan kanssa yhteen häpeästä ja prinssi Merenílin kostosta. Leonel ja Dorion tekevät alustavat sopimukset joiden mukaan Merlock oleellisesti palaisi Porttiliittoon jos sopimukset allekirjoitetaan. Sigur punnitsee pitkään Lordi Thimonin ehdotusta liitosta Kaitainin kanssa, mutta päätyy lähtemään Myrniin tinkiäkseen paremmat ehdot Porttiliittosopimukselle. Sigur saa sydänkohtauksen. Lordi Thimon vetää Serania turpaan Valtiosalissa. Cyrus parantaa suurlähettiläs Geron Marthianin. Geron ja Deneir palaavat kotiin. Sigur allekirjoittaa Porttiliiton sopimukset; Augur saa valita haluamansa prinsessan ruhtinaskunnista. Ruhtinas Laranden askensiojuhla, Deneiristä tulee Merlockin apostoli. Sigur seurueineen häipyy mellakoiden keskeltä Merlockiin. Prinssi Dorion Mernos kruunataan. Sigurin metsästysretki kohtaa keskikokoisen koukkuterän. Aldor painiskelee porttidilemman kanssa mutta mikään ei etene. Herttua Garron haluaa edelleen naittaa poikansa Gardianin prinesssa Ariannalle, ja herttua Vaeril protestoi kotkaritarien wenariittivainoja Rainonissa, jotka lähtivät liikkeelle Mêrenílin murhaajan teloituksesta.

291 Kevät Majesteetti tapaa Lordit Waeranin ja Seranin Theorissa. Sigur lyö Lordi Escar Dunnin Rautaisen ritarikunnan suurmestariksi. Remian antaa virka-apua kotkaritareille; kauppiaita ruoskitaan uskon levittämisestä, koska he ovat levittäneet Kahdeksas Ruhtinas -pamflettia. Lordi Rethack tuo uutiset paperirahakriisistä. Sigur tuomitsee Arênthíonin poltettavaksi Theorin torilla, sekä erotettavaksi Marethílin huoneesta, paronin murhaajana, valapattona sekä maanpetturina. Rangaistus ei kuitenkaan ulotu Aredíliin. Waeran johtaa "verotarkastuksen" Theorissa, jossa kuolee neljä porvaria; Waeran ja Remian kiistelevät siitä suostuuko Remian etsimään maagisesti wenariittikultaa. Kruunu ratkaisee paperirahakriisiä pakottamalla myrniläisiä kauppiaita vastaanottamaan paperirahaa. Lordi Deneir eroaa kauppaneuvoksen tehtävästä, ja menettää lordin arvonsa. Arêdíl myöntää lordin arvon Deneirille. Arênthíonin rangaistusta toimeenpannaan kolme tuntia tylyissä tunnelmissa; Arêdíl jättää väliin isänsä tuomion. Myrnin suurlähettiläs palaa tajuihinsa muttei kykene kävelemään. Diplomaattisia välejä ei palauteta eikä lähetystöä lähetetä ennen kuin Prinssi Mêrenílin myrkyttäjä on toimitettu Merlockiin.

290 Syksy Lordi Alcar ruoskituttaa 8 muuraria, osallisuudesta temppelin suunnitteluun. Muurarimestari Tierian tuomitaan vuodeksi tyrmään, jonne hän lopulta kuolee. Sigur, Arênthíon ja Deneir käyvät keskustelun julkisuuden mysteeristä ja Kahdeksas ruhtinas -pamfletista. Lamar Dunn valitaan Kotkan suurmestariksi. Deneir käy shoppailemassa herttuainkokousta varten Myrnissä, tulee Kirjurin kutsumaksi Theorin Temppelinvartijaksi, ja paljastaa Kirjurille että Arênthíon on Kahdeksas ruhtinas. Elmord Thaumissin paperit päätyvät majesteetille. Herttuainkokous. Agrath ja Magon Vagnar esittävät huolensa Kahdeksannesta ruhtinaasta, Mêrenílin kuolemasta ja puuttuvista kostotoimenpiteistä. Sandor vaatii Ariannaa vaimokseen ja anteeksipyyntöä; Sandorin veljenpoika haetutetaan hoviin tutkittavaksi Ariannan kosijaksi. Vaeríl ja majesteetti kannattavat Rainonin portin rakentamista; Vaeríl ilmoittaa tukevansa majesteettia siinäkin tapauksessa että Kahdeksas ruhtinas -pamfletin väitteet pitäisivät paikkansa. Estar Dunthor esittää huolensa Ralotin puolustuksesta, ja haluaa joko Portin, ritarikunnan tai merkittävästi laajemmat oikeudet nostoväen aseistamiseen. Caren Argeír esittää Athanin paronikunnan kasvavaa merkitystä. Sandor pieksee Belar Donnathin nyrkkitappelussa. Vaeríl ja Deneir tapaavat Myrnin lähetystössä ja vaihtavat kauppaan liittyviä salaisuuksia. Sigur kutsuu prinssi Marnonin haamun todistajaksi; Sandor surmaa prinssi Merecin ja Lordi Fergastin; Marethílin kruunu polttaa kuningas Arênthíonin. Kuningas Sigurin kruunajaiset. Lordit Lamar ja Alcar ratsaavat Vuorihovin kappelin, suurlähettiläs Geron Marthian loukkaantuu. Kruununprinssi Merecin hautajaiset ja Herttua Sandorin oikeudenkäynti.

290 Kesä Myrnin maailmankonferenssi. Merlockia edustavat Prinssit Mêreníl ja Sigur, sekä lordit Leonel Warck ja Deneir Arthos, mykana myös Lady Ilyana Warck. Prinssi Dorionin johtama esikokous puristaa kolme viikkoa lausumia. Herean prinssi Joran Arathian esittää vaateita kauan sitten tapahtuneesta mestarialkemistien loikkauksesta. Valtaosasta asioista päästään sopuun, ja jopa Merlock saa vaateensa läpi: Sovitaan tullipolitiikan ennallaan pitämisestä, puolustusliitosta, kustannusten maksattamisesta niitä haluavilla, Vis-verosta, porttien järjestyksestä ja monesta muusta asiasta. Prinssi Mêrenílillä ja Trikealaisella nuorella kauppiaalla Eldor Firanalla on viimeinen herkkä hetki tallin ylisillä. Cleria Rhinnin johtama Trikean delegaatio levittää huhuja Mêrenílistä. Pilkkalauluja levitetään Myrnissä, porvarit osoittavat mieltään ja jopa mellakoivat. Larande lähtee tavoittelemaan minuuden mysteeriä. Larinin kuvernööri Juxtarius ilmestyy Maailmankokoukseen; sopimus allekirjoitetaan Larinin hallitsijan kanssa. Merlockin kuningas pyytää Herean ruhtinaalta anteeksi, ja palauttaa alkemistien muistiinpanot sekä yhden kanuunan. Sigurin ja Leonelin huoneesta löytyy kuollut trikealainen myrkyttäjä, jonka ruumiin Cyrus tuhoaa. Porttiliittosopimus allekirjoitetaan. Deneir ryhtyy tutkailemaan Julkisuuden Mysteeriä. Sigur liittyy Kruununkilven kiltaan. Kahdeksas ruhtinas -pamfletti leviää Merlockiin Hereasta. Vuorihovi päättää uudistaa Waldonin kiltajärjestelmää, Deneir esittää kiltaveroa uusille killoille. Majesteetti päättää kutsua Merlockin valtaapitävät koolle. Lordi Alcar valtuutetaan tuomaan kuninkaan oikeuteen tusinan verran uskovaisia eri puolilta Merlockia; hän päättää tuoda pelkkiä wenariitteja vastoin kuninkaan tarkoitusta.

290 Talvi Prinssi Vindur tekee mahtavan maagisen debyytin, ja otetaan velhontorniin. Majesteetti kuulustelee prinssi Ardukia veljestään. Merêníl tarjoutuu Vindurin opettajaksi. Malanor Carann koittaa keskustella Sigurin kanssa politiikkaa, mutta Sigur ei syö täkyjä. Larande kutsuu kaikki kansat seuraavana kesänä Maailmankonferenssiin. Arêdíl osallistuu jatkossa jokaiseen neuvoston kokoukseen -- ilman puheoikeutta. Majesteetti lähtee spontaanisti Sigurin, Deneirin, Mêrenílin ja Cyruksen kanssa Myrniin. Larande taipuu Merlockin vaatimuksiin, ja esittelee riippuvuusperiaatteen. Vierailu Vanhaan Katedraaliin, jonka magian mestarit paljastuvat kelvottomiksi. Larande koittaa myydä Theoriin wenariin temppeliä, mutta saa kylmän vastaanoton. Seurueen jäsenistä yksi katoaa vakoojana.

289 Syksy Kritosin Viisas pakenee Theorista, ilmeisesti saatuaan vihjeen että häntä syytetään suurtaikuuden opettamisesta. Deneir menee tapaamaan Rannor Artisia ja temppelin vanhinta, Kärsivällistä konsultoidakseen kirkolta vapaaehtoisia syyllisiä. Lordi Arkanin poistuttua Korpinhoviin, Lordi Cyrus teloittaa Oppineisuuden Vartijan Frenn Carannin ja temppelin vanhimman Kärsivällisen spektaakkeliteloituksessa Theorin torilla. Sigur saa kirjan oppineisuuden mysteeristä, sekä salakirjoitetun teoksen salaisuuksien mysteeristä. Kirjuri suostuttelee Deneirin neuvottelemaan majesteetin kanssa Theorin temppelistä. Tereck ja Remian palaavat Agionasta sankareina, mutta ilman Agionan aarteita. Labard Vagnar kutsuu Sigurin jäseneksi salaperäiseen Kruununkilven kiltaan johon kuuluu joukko lähes eläköityneitä ritareita.

289 Kesä Rautatammen ritarikunta perustetaan, väreiksi valitaan valkea, kulta ja tumma sininen. Majesteetti antaa maagisia lahjoja, mm. kieliä kääntävän rasian. Mestari Lyra Gederian vierailee Merlockissa. Lordi Moric ja prinssi Sigur pitävät majesteetille puhuttelun ehkäisystä. Arêdíl suuttuu asiasta mm. Deneirille.

289 Kevät Majesteetti kutsuu velhojen neuvoston koolle. Kuningas Armunn julistaa Wenariiteille armahduksen ja suojelun, ja antaa vanhan ritarikuntien salin katedraalin paikaksi. Rannor Argeír, Meraldon Sark, Venelle ja neljä ritaria ilmoittavat jääneensä Kaitainin vangeiksi, 1000 kultakruunun lunnaat. Lähetetään delegaatio lunnaiden kanssa, mukanaan pari Deneirin toimittamaa vankia Rainonista ja muualta. Arelei lähettää suurlähettilään Kaitainiin, ja päinvastoin.

288 Syksy Myrn nostaa tulleja ja veroja; Merlock vastaa tullien korotukseen. Kieran Rethel, Vaerílin serkku, aateloidaan Doneran paroniksi. Serríno Tirnor lähestyy majesteettia kirjeellä. Agim Agar käyttäytyy epäluotettavasti, ja hänelle myönnetään ero. Arênthíon valitsee rautaiseksi suurmestariksi Moric Ranellin ja leijonan suurmestariksi kelvottomana pidetyn Thimon Argeírin. Deneir käy Myrnissä, ja ajautuu suuressa katedraalissa tiukkaan väittelyyn ruhtinasvastaisen wenariitin kanssa. Deneir tuo Lilian Arthosin hoviin. Sigur kutsuu lady Elena Elgarintyttären, 16, hoviin ja laittaa tämän seuralaiseksi prinssi Augurin. Deneirille paljastuu Thimon Argeírin salaisuus. Paroni Serrínon serkusta Steris Tirnorista tulee Eradorin paroni, ja etäisestä pikkuserkusta Derion Tirnorista kuninkaanvelho. Majesteetti osoittaa kutsumistaitojaan Mestari Nerenteokselle. Jarod Vagnar ja Belar Donnath kutsutaan hoviin; Jarod nimitetään suurmestariksi ja Belarista tehdään suurritari. Arkanilla, Amronilla, Geordilla ja Belarilla on raivokas sukukokous Marnonin lisärakennuksessa, salaa. Majesteetti laittaa harmaan ritarikunnan etsimään luotettavaa virkamiestä. Majesteetti piipahtaa Myrnissä keskustelemassa vero- ja tullipolitiikasta Leonelin ja Deneirin kanssa; Merlock esittää virallisen protestin tullien nostosta. Suurlähettiläs Dennar Mertel raportoi Myrnin kuulumisista, ja Larande Mernos esittelee suunnitelmiaan maailmanvaltion porteista ja Yhtenäisyyden Mysteeristä. Keskustellaan Kaitainin mahdollisista vastareaktioista ja Myrnin valmistautumisesta sotaan. Prinssit Merec (25) ja Augur (17), Prinsessa Arianna (20) ja Derion Tirnor (17) otetaan torniin.

288 Kesä Sigur esittelee lapsensa Vuorihovissa. Aredílin ja Ilerya Rhinnin hääturnajaiset. Tharan Vagnar omistaa voittonsa Darênthílille, Sigurille ja veljelleen Wagrastille. Alcar Donnath pitää hiljaisen hetken Elgar Donnathin muistolle, ja ilmoittaa selittämättömän kuoleman painavan meitä kaikkia. Leijonan ritarikunta voittaa suuren meleen. Seran voittaa jousiammunnan. Ariannan polvi menee pahasti sijoiltaan, joten Deneir jää velkaa Trikean ruhtinaalle saadakseen sitä varten. Sigur valitsee Fergast Cawarin Rautatammen Ritarikunnan ensimmäiseksi suurritariksi, ja valikoi miehiinsä myös Amron Wackin. Rautatammen Ritarikunta suojelee Merlockia Porttien Aikakauden uusilta uhkilta. Sigur vaikuttaa kaikki puheellaan. Deneir järjestelee apua trikealaisilta ystäviltään Theorin temppelin vallanvaihdoksen jouduttamiseksi. Kun kaikki ovat turnajaisissa joku käy penkomassa hovin sopimusten arkistoa kaikessa rauhassa.

288 Kevät Sigur värvää viisi Eldonassa liikaa ryöstänyttä ja polttanutta mustaa ritaria kruunajaisiin valmiina murhaamaan nimeltämainitsematon aatelishenkilö; Diene valmistautuu myrkynpaljastusjauheella. Diene jättää Aredílin rannikkohoviin ja palaa itse kotiin; Mêreníl järjestää erittäin kiusaantuneen illallisen Sigurille, Dienelle ja Deneirille. Deneir tekee kaikkensa rakentaakseen rauhaa. Agionan kruunajaiset. Diene juottaa lemmenjuomaa Arênthíonille ja lavastaa Arêdílin salamurhan. Arênthíon ratkoo ongelmaa tonkimalla massiivisilla Mentem-loitsuilla sekä Sigurin että myöhemmin Dienen päätä. Kun Diene jää kiinni lavastuksesta, Arênthíon pakottaa loitsulla vaimonsa juomaan myrkkyä. Diene kuolee. Kruunajaisten kolmantena päivänä Doneran paroni Arkian Velhonliekin vene uppoaa, vieden velhonliekin koko perheen mukanaan pohjaan. Majesteetti julistaa Arêdílin ja Trikean prinsessa Ilerya Rhinnin häät kesälle.

288 Talvi Elgar Donnath ja prinssi Arêdíl otetaan velhontorniin. Kruunun kauppahuoneella menee hyvin. Cyruksen maaginen onnettomuus Marethílin kruunun kanssa johtaa siihen että smaragdinvihreä aura ympäröi Merecin ja Augurin. Arênthíon yrittää murhata Elgarin, epäonnistuen. Elgar paljastaa Sigurille että Sigur on Marethílin huonetta, ja Sigur kertoo asiasta eteenpäin pojilleen ja Lordi Carastille. Diene, Arêdíl, Merec ja Augur lähetetään pakoon hovista, samoin paroni Elgar pakenee, ja kuolee matkalla. Arênthíon laittaa velhot ja Lordi Carastin vannomaan lisää uskollisuudenvaloja. Sigur tapaa Seranin. Lordi Marnon Vanhempi paljastaa olevansa kuningas Sarethílin vanhin poika, ja määrää Siguria tekemään velvollisuutensa. Harmaa ritarikunta surmaa yhden Sigurin viestinviejistä, sekä neljä Seranin viestinviejää. Deneir huolehtii Dienen ja Arêdílin suojelusta Ralotissa Myrnin suurlähettilään Geron Marthianin avulla. Mestari Aristos saapuu Vuorihoviin demonstroimaan nimettömien olentojen kutsumista majesteetille, Deneirille, Mêrenílille ja Aldorille. Sigur kutsutaan Velhontorniin, ja Sigurin lapset toivotetaan myös tervetulleiksi mutta vahvalla toiveella etteivät varsinaisesti rupeaisi ammativelhoiksi. Seran nimetään Agionan asiain neuvokseksi ja lähetetään Agionaan. Majesteetti päättää järjestää kesällä turnajaiset Rautatammen ritarikunnan perustamisen yhteyteen.

287 Syksy Sigurille myönnetään valtakirja Rautatammen ritarikunnan perustamiseksi, aloitusvahvuudella 50 ritaria, ynnä aseenkantajat, ynnä huolto. Armunn Argeír saa Agionan kruunun, Elior Festelk Tironan, Carast Badrick Aechallin, Galrick Dunn Eldonan, Bradíon Dêlergís Oranian, Vagoth Tharr Verirannan. Fergast Cawarille myönnetään kartano ja Seran Tirnorille neuvoksen titteli. Elgar Donnath kutsutaan kuninkaanvelhoksi lähes 40 vuoden kypsässä iässä. Kruunun kauppahuone saa tehtäväkseen Rautatammen ritarikunnan hankinnat. Arelein velat kohtuullistetaan järkevälle tasolle korvauksena siitä, että Merlock nimittää kaikki herttuat ja paronit sekä muutaman kartanonherran, sekä vuokraa Vanhan kuninkaansaaren Merlockille ja Rautatammen ritarikunnalle 99 vuodeksi. Merlock ottaa suuren lainan Myrniltä. Sigur ja Deneir käyvät Agionassa kruunajaisia valmistavalla matkalla. Rannor Argeír nimitetään lähettilääksi Tähden kuningaskuntaan, seuranaan Meraldon ja Venelle. Harmaan ritarikunnan palvelustyttö kuulee Deneirin ja majesteetin salaisen keskustelun valtiosalissa ja menetttää muistinsa. Cyrus saa luvan tutkia Marethílin kruunua Agionan kruunun lumoamiseksi. Sigur saa tehtäväkseen vastata kruunajaisten turvallisuudesta. Sigur pysäyttää Retheleiden kirjeen, jossa koitetaan sopia Agionan kruunun valmistuttamiseksi, ja lisää sen taustalle Merlockin tarjouksen joka sisältää myös alkuperäisen Agionan kuningattaren tiaran.

287 Kesä Prinssi Ioran lähimpine sukulaisineen tekee joukkoitsemurhan Aechallissa, myös Aechallin herttua perheineen kuolee. Kastellaani Styren Hiljainen antautuu Sigurille. Sigur lupaa olla ryöstämättä Aechallia, mutta aatelisomaisuus katsotaan ryöstösaaliiksi ja Acriin kirkon aarteet ryöstetään. Perimyksestä ei kirjata sopimukseen mitään. Tironan (tuore) kreivi Kheoran Viisas jää vangiksi paettuaan, Lordi Tereckin tiedustelulentojen takia. Eldonan herttua Arder Keihäänheittäjä pakenee jonnekin Agreniaan. Sigur Kruununsurma nimetään. Sigur ottaa mukaan puolet jäljelläolevasta joukostaan ja lähtee kotiin. Galrick Dunn jätetään Eldonan armeijakunnan komentajaksi, Lordit Tereck ja Remian jätetään johtamaan kuninkaallisten aarteiden etsintää. Darênthílin patsas paljastetaan Theorin torilla. Sigur latoo pöytään melkoisen kasan muistoesineitä Agionasta, Ioranin tuhkasta ja Aristeanin päästä alkaen. Seran ja Sigur ruokkivat Sigurin legendaa komentajana, Aristeanin ja Armaronin surmaajana. Arênthíon lupaa Seranille läänityksen Agionasta. Agim Agar ilmentää huolensa akuutista kassakriisistä. Sigurin listalla erityisen ansioituneet sotilaat ovat Carast Badrick, Elgar Donnath, Fergast Cawar, Galrick Dunn, Seran Tirnor, Vagoth Tharr ja Wagrast Vagnar. Acriin aarteet häpäistään Theorin saaliinjaossa, syyllisiä ei saada kiinni.

287 Kevät Rautainen ritarikunta ostaa kruunun kauppahuoneelta rautaa ilmaiseksi. Tähden kultisti Nerenteos saapuu hoviin Myrnistä, ja kertoo ilosanomaa salaisessa palaverissa Arênthíonille ja Deneirille. Ryhdytään harkitsemaan maanmittauksen toimittamista Agiona-Agreniassa, mikä kestäisi 3-5 vuotta ja maksaisi satoja kultakruunuja.
--
Sigur marssii Aechalliin, ja piirittää sen jälleen. Prinssi Ioranin lähimmät miehet purjehtivat kuninkaallisten aarteiden kanssa.

287 Talvi Deneir investoi alkemialliseen liiketoimintaan, ja etenkin hankkii suuren määrän yrttejä kulkutauteihin. Hänen majesteettinsa tutkii mielitaikuutta Velhontornissa -- ja tyrmässä. Deneir alkaa koplata kauppahuoneen investointeja hovin virkamiesten omien sijoitusten kanssa. Juorun mukaan Vindur Valack on Darênthílin ja Kreneian poika.
--
Sigur Eldonassa, satunnaisia sissioperaatioita. Jonkin verran liikennettä sallitaan Aechallin ja Eldonan välillä moraalin nakertamiseksi. Remian Argeír johtaa sissiosaston jäille tuhoamaan tunneleita Aechallista pohjoiseen.

286 Syksy Larande ryhtyy valmistelemaan retkikuntaa Tähden kuningaskuntaan, sekä tuhannen siirtolaisen lähettämistä Merlockiin, sekä lähettää Mestari Nerenteoksen Vuorihoviin. Arênthíon siirtyy talvehtimaan Vuorihoviin loppusyksystä ja määrää että Augur Valack palvelee Vuorihovissa jottei Sigur menettäisi enempää lapsiaan. Deneir ja Arênthíon keskustelevat siitä tulisiko Merlockin tehdä velkaa investoidakseen uudisasukkaisiin, kuninkaankauppaan sekä kultakaivostoimintaan. Paroni Elgar saa palkinnoksi Agionan vanhasta kuninkaanlinnasta löytyneen timanttikäädyn.
--
Sigur lähettää armeijansa huonomman puoliskon, 600 miestä, kotiin Elgarin johdolla. Sigur piirittää Aechallin, ja vetäytyy Eldonaan talvehtimaan.

286 Kesä Arênthíon päättää raivata puiston Theoriin. Arêdíl kymmenkertaistaa kynttiläveron, jonka kauppaneuvos Deneir hautaa byrokratiaan. Majesteetti vie kruununprinssin tutustumaan Myrnin kaupunkiin. Deneir ja Leonel Warck tekevät suuren aatelisretken Myrniin. Trikealainen saapuu Theoriin. Arênthíon siirtää hovinsa kesäksi Theoriin ja tekee valtiovierailun Myrniin. Arênthíon ostaa Mustan Laatikon, ja tapaa Daran Arthosin. Arênthíon päättää puiston rakentamisesta Theorin keskustaan, sekä muurien laajentamisesta Theorin ulkopuolelle. Harmaa ritarikunta löytää kaitaininkielisen kirjeen muurisuunnitelmista; majesteetti neuvottelee asiasta laajasti Deneirin, Dienen ja Lady Arendan kanssa: Arênthíonin paraatikomppania majoitetaan kahdessa osastossa Waldoniin vahvuudella 200, ja Lordi Meraldon Sark lähetetään viemään kiireistä kirjettä sotaneuvokselle. Hänen majesteettinsa Merlockin kuningas alkaa toisinaan yöpyä Velhontornissa, turvallisuussyistä.
--
Lordi Wagrast Vagnar vetää Lordi Marnonia turpaan, koska Marnon kritisoi tapaa jolla Wagrast on hoitanut kulkutautiongelmaa Donerassa. Sigur vetää Lordi Wagrastia turpaan vastaavasti. Agrenin palvontapaikka löytyy. Sigur ja Seran johtavat 200 miestä Agreniasta Eldonan etelärannalle, samalla kun Paroni Elgar komentaa päähyökkäyksen Eldonaan Lordi Eliorin ja Lordi kanssa. Sigurin harhautusjoukko lyö Agionan reservileirin surmaten mm. muutamia kymmeniä ritareita ja ottaen kymmenkunta vangiksi ja valtaa Vartiovaaran temppelin Pyhän Tulen Veljeskunnalta. Paroni Elgarin komentama pääjoukko ylittää kanaalin ja lyö Agionan pääjoukon, mutta Wagrast ja Marnon Valack kuolevat taistelussa -- molempien puolten tappiot ovat suuret; Merlockilaisia kaatuu kolmisen sataa. Paroni Elgar Dunn kunnostautuu taistelussa ottamalla Wagrastin paikan rynnkön kärjessä. Sigurin harhautusjoukko ottaa yhteen pakenevien ja vetäytyvien Agionalaisten kanssa, Sigur surmaa ratsulta pudonneen kuningas Aristean Valokilven henkilökohtaisessa taistelussa. Sigur marssii Aechalliin, mutta Agionan 16-vuotias kruununprinssi Ioran kieltäytyy antautumasta Sigurin asettamin ehdoin. Sigur marssii Eldonaan. Osa eldonalaisista ritareista päästetään Ioranin joukkoihin. Arkian Velhonliekki pitää propagandapuheen Eldonan kansalle, jonka tuloksena Eldonan nostoväki päästää Merlockin armeijan porteista. Sigur saa Meraldonin tiukkasanaisen käskyn valloittaa Aechall välittömästi, Merlockin ulkopoliittisen tilanteen vuoksi. Sigur ei kuitenkaan noudata saamaansa käskyä, vaan jää piirittämään kaupunkia, toistaiseksi tuloksettomasti.

286 Kevät Säätöä Theorin suurkillassa. Deneir opettaa kiltajärjestelmien saloja Prinssi Arêdílille, ja ottaa selvää kruunun kauppahuoneen tilasta; paljastuu että kruunu on tehnyt sen toiminnan vaikeaksi tyhjentämällä kassasta hevosia ja metalleja; aletaan Thimon Garandin ehdotuksesta selvittää työvoiman myyntimahdollisuuksia.
--
Eldonalainen sotajoukko hyökkää Oraniaan, muttaa rautaritari Vagoth Tharrin johtamat Oranian puolustajat lyövät hyökkääjän takaisin. Sigur kutsuu Seran Tirnorin sotaan kanssaan. Lordi Marnon pääsee Sigurin esikuntaan. Kolmisenkymmentä hevosta myrkytetään maatilalla. Seranista tehdään retken sotatuomari.

286 Talvi Augur Valack, 14, pieksee Julan Carannin henkihieveriin kaksintaistelussa. Arênthíon myy Vaerílille 10% kruunun kauppahuoneesta edullisesti, ystävyyden eleenä. Lyanna myrkyttää herttua Eríonin. Mestari Deneir Arthos saapuu Vuorihoviin. Arênthíonin kruunajaiset: Arênthíon lupaa valtakaudellaan tuoda Merlockiin vaurautta ja rauhaa, ja tekee selväksi että välit Myrniin ovat erittäin läheiset. Näkijöiden edustaja puree kieleensä ennustaessaan. Sigur tapattaa Näkijän kotkaritareilla. Ruhtinas Larande siirtää Deneirin seitsenvuotisen sopimuksen Arênthíonin nimiin. Kuninkaalliseen neuvostoon nimetään Sotaneuvos Paroni Sigur Valack, Taikuusneuvos Cyrus Dêlergís, Ulkoasiainneuvos Lady Diene, Hovineuvos Prinssi Mêreníl, Lakiasiainneuvos Leonel Warck, Sisäasiainneuvos Jeríon Argeír ja Kauppaneuvos Deneir Arthos, sekä myöhemmin Uskonasiainneuvos Alcar Festelk. Neuvoston ehdotuksesta majesteetti päättää pyytää Larandea kutsumaan Moreian hoviinsa ja etsimään viehkeitä neitoja houkuttelemaan Herttua Sandoria aviorikoksiin, päätetään lähettää kuninkaallinen edustaja setvimään Athwallin rahariidat -- hieman epäselväksi tosin jää että valittiinko tehtävään Leonel Warck vai ei. Sigur lupaa apunsa Areleille "sodassa ja rauhassa", jos Sigurin poika saa tämän käden. Kuningas tekee Arelein kanssa sopimuksen, jossa Agionan kuningaskunta tulee maksamaan suuria sotakorvauksia Merlockille, mutta prinsessa saa kruunun. Kotkaritari Alcar Festelk saapuu hoviin. Lordi Eamon murhataan kuninkaan makuuhuoneessa, asiasta saivat tietää Deneir ja Lordi Amron. Sandor surmaa Feldíonin kaksintaistelussa -- vaikka Arênthíon myrkytytti Feldíonin miekan. Feldíonille järjestetään suuret hautajaiset. Sigur ajautuu mannermaistumisesta väittelyyn Arênthíonin kanssa. Lordi Trenor Rethel, 28, nimetään Kuningattaren Suurmestariksi. Kulkutauti ja talvi verottavat armeijan vahvuutta neljänneksellä Donerassa.

285 Syksy Lordi Thieron kuolee raivostuneen rahvaan käsissä ollessaan tutkimassa railoa. Arelei teloituttaa kostoksi pienen kylän -- kirjaimellisesti. Arênthíon Petollinen nimetään. Merêníl pystyttää patsaan Tanssiparille. Arênthíon palaa Theoriin, jossa Darênthílin testamentti luetaan. Herttua Eríon myrkytetään ja sairastuu vakavasti. Diene viettelee Arênthíonin Darênthílin hautajaisissa, Sigurin suunnitellessa murhaa. Yhteisen yön jälkeen Arênthíon päättää että Dieneä ei tapetakaan. Paroni Serríno pyytää kruunulta Myrskynvartijan linnaketta. Arelei tuo Arênthíonille Thieronin murhaajan. Paljastuu että herttua Agrath on sairastunut Marethílin tautiin. Merelda toivoo siirtyvänsä Agionaan tai Glemyriin. Huhu leviää että Darênthíl halusi jättää Agionan Areleille. Neuvottelut Laranden kanssa; Myrn saa oikeuden lähettää valtakirjoillaan henkilöitä läpi Agionan portista. Larande haluaa Rego Terram -opettajan sekä portin Tähden Valtakuntaan, ja tarjoaa apuaan Arênthíonille pitkässä kahdenkeskisessä neuvotteluissa. Arênthíon määrää Lyannan murhaamaan herttua Eríonin jos tämä ei ehdi kruunajaisiin talvipäivänseisaukseksi. Arênthíon myöntää Rethackille eron kanslerin virasta ja järjestää ryyppäjäiset Theorissa.

285 Kesä Lordi Fergast vapautetaan viestinviejäksi. Merec ja prinssin seurue vapautetaan, Darênília lukuunottamatta. Darênthíl perehtyy Mustan Ritarikunnan Kirjaan. Arênthíon polttaa Eldonan saaren keskiosan laavaloitsulla. Kuningas Iokarn Tulisielu surmaa Darênthíli Sieluttoman kaksintaistelussa. Kahden kruunun verilöyly: Kruununprinssi Arênthíonin ensimmäinen määräys Merlockin hallitsijana on rikkoa Darênthílin sopimus ja murhata 50 merkittävää agionalaista acriittiritaria, mukana mm. kuningas Iokarn, sekä Lordi Vigren Louhensydän. Arênthíon lupaa Darênthílin haamulle jättää Agionan Prinsessa Areleille. Arênthíon polttaa laavalla Aechallin kaupungin, ja jättää 1800 miestä Lordi Fergastin komennossa jatkamaan sotaa, lähtien itse Vuorihoviin. Aristean Valokilven miehet rikkovat Agionan paaden, vapauttaen Agren-jumalan. Arênthíon lupaa Areleille oikeuden valita oman sulhasensa, mutta ilmoittaa että Merlock verottaa Agionasta sodan hinnan ja kaiken Agionan saaman avun.

285 Kevät Arênthíon lupaa kertoa syksyllä Arêdílille mitä Dienelle kävi. Arênthíon kehittää tulivuoriloitsun, jota Aldor ja Thieron tutkivat. Paroni Sigur päättää että koko Agionaa puolustetaan, Oraniaan lähetetään 300 miestä Lordi Vagothin ja Lordi Arkanin johtamana.

284 Syksy Kharanos Punainen kuolee Agionalaisten kapinallisten käsissä, ollessaan kävelyllä -- oleellisesti Arelein ja Aldorin tapattamana. Darênthíl palaa Agionaan ja Theoriin. Diene juonii Darênthílin murhaa, prinssi Mêrenílin kaupunkiasunnolla, mutta Arênthíon ilmiantaa hänet, ja Diene myrkyttää itsensä. Diene toimii enimmäkseen yksin, ostaen myrkyn Myrnistä, osin Arênthíonilta varastamillaan rahoilla. Diene parannetaan ja suljetaan torniin. Myrniläinen myrkynmyyjä teloitetaan, sekä 10 hankalaksi tunnettua Theorilaista wenariittia.

284 Kesä Cradean herttua Hiram Kuolematon tekee rauhan lunnaita vastaan. Darênthíl Sieluton nimetään. Arkian Karhunkaataja marssii 500 miehen kanssa Doneraan, ja ottaa vastaan muinaisen perintönsä. Yksi Yhdeksästä Paadesta löytyy Doneran läheltä, samoin yksi Seitsemästä. Oranian taistelu, Darênthílilta kaatuu muutamia kymmeniä miehiä. Oranian Wenariitit ilmoittautuvat palvelukseen. Darênthílin armeija joutuu kulkutaudin vaivaamaksi; Lordi Cyrus erottelee jyvät akanoista, Arkian Karhunkaatajan mädistä kirjoista saadun intellego-visin voimin. Darêníl ottaa kaksintaistelun kautta komentoonsa 25 mustan ritarin yksikön, ja lähtee jäljittämään Mustan Ritarikunnan peruskirjaa, mutta jää vangiksi. Lordi Rannor haavoittuu pahasti, Lordi Merec jää myös vangiksi, Lordi Fergastista ei ole tietoa.

284 Kevät Thieron löytää Agionan kuninkaalliset holvihaudat, joista löytyy Marethílin huoneen tiettävästi vanhimman jäsenen Caradínin hauta, sekä paljon Delêrgísejä ja Renírejä. Vedenalaisia hautoja ei tutkittu vielä. Arelei apunaan Aldor jätetään Agionan käskynhaltijaksi. Darênthíl tituleeraa Arkian Karhunkaatajaa Doneran paroniksi, ja saa lahjaksi kaksi laatikollista kirjoja. Marssi Cradeaan kestää kaksi kuukautta.

284 Talvi Myrnin prinssi Dorion Mernos nai prinssi Araníonin tyttären Erynan, ja prinssi Dareníl nai Trikean prinsessan Valerya Rhinnin. Arelei kuulee perinnöstään. Arianna Sigurintytär ei kelpaa Velhontorniin, mutta ryhtyy Lordi Feldíonin aseenkantajaksi.

283 Syksy Lordi Gannar murhataan, ja Carast lähetetään Theoriin. Darênthíl valtaa Tironan antiklimaattisesti mutta vähäisillä miestappioilla. Sigur putoaa ratsun selästä ja menettää muistinsa. Eldonan ja Aechallin joukot lyödään rantaleirissä. Prinssi Darêníl mokailee syysmarssin komentajana. Arênthíon sokeutuu kolmeksi päiväksi kuulustellessaan Acriittiaatelista. Carast sulkee Myrnin portin ja pyytää majesteettia palaamaan Theoriin, ja Darênthíl marssii kohti Agionaa. Agionan komentajaksi nimitetään Thieron ja sotilaskomentajana jatkaa Sigur. Darênthíl vierailee Myrnissä ja neuvottelee Laranden ja Julenan kanssa: Sovitaan että valtioiden välistä ystävyyttä lujitetaan vastavuoroisin naimakaupoin, ja että Myrn katkaisee suhteensa Rainoniin.

283 Kesä Taistelu Agionasta. Merlock valtaa Vanhan kuninkaanlinnan, Arênthíon ja Aldor avaavat portin Merlockiin. Tappiot ovat merkittävät mutta kohtuulliset. Paroni Arían menestyy komentajana. Loukkaantuneiden joukoissa ovat mm. Paroni Elgar (parannettu), Lordi Marnon (parannettu) ja Lordi Arkan (parannettu). Paroni Arían kuolee taistelussa Agionalaisritareita vastaan. Sigurista tulee sotilaskomentaja. Mestari Kharnos Punainen ilmoittautuu Darênthílin palvelukseen. Darênthíl pikamarssii rauniokaupunkiin, mutta ei saa herttua Hiram Kuolemattoman johtamaa Cradean armeijaa kiinni. Arênthíon väijyttelee vihollista illuusioilla ja sytyttää metsäpalon, samalla kun Darênthíl marssii kuukauden kohti Tironaa. Arênthíon tuhoaa Tironan porttivarustukset, ja Darênthíl kiroaa Tironan. Sir Bereck Argeír järkkyy mieleltään loitsuun, ja kuolee sankarina Lordi Cyruksen myrkkyyn. Verineuvottelu, jossa Sigur irroittaa Prinssi Armaron Kultaisen pään. Lordit Sigur, Vagoth ja Meraldon haavoittuvat, myrkyttyvät ja parannetaan -- Lordi Aldor taas osoittaa pelkuruutta. Lordi Merec varoittaa Siguria voimakkaasti levinneestä Athairin palvonnasta, mutta osin Paroni Elgarin väliintulon takia asialle ei tehdä mitään. Tironan Wenariitit polttavat Darênthílin sänkyynsä, ja lähettävän nimettömät olennot tappamaan hänet. Taistelussa Sigur ja Amron haavoittuvat lievästi, Lordi Carast mahdollisesti myrkyttyy ja menettää kilpikätensä, ja Lordi Aldor pääsee käyttämään vähäistä ymmärrystään nimettömistä olennoista.

283 Kevät Darênthíl purjehtii Agionaan, menettäen kolmanneksen laivoistaan ja neljänneksen miehistään. Darênthíl ottaa mukaansa neljä viidennestä ritarikuntiensa vahvuudesta ja omasta kaartistaan. Rainon, Silor ja Glemyr vastaavat hyvin nihkeästi kokoonkutsuun, erilaisin kelvollisin verukkein.

282 Kesä Agionan valtaussuunnitelma luodaan. Paronit Arian Argeír ja Elgar Donnath puolustavat voimakkaasti vanhan linnan valtausta mustilla ritareilla ja portin perustamista kaupunkiin. Loricorin wenariitit myyvät Darênthílille sodan. Darênthíl ostaa käteisellä, mutta pettää kauppiaat Ruhtinatar Julenalle.

280 Syksy Theorissa. Ulkomaalaisten maaomistus Merlockissa kielletään. Paljastuu, että Garmardit ja Artisit ovat yhdessä puuhanneet Theorin Myrniläiskorttelin.

280 Kesä Arênthíon ja Aldor yhdistävät Myrnin ja Theorin porteilla. Tykkilaivan katselmus Kerendassa. Feran todetaan henkisesti heikoksi.

279 Kesä Arênthíon ymmärtää porttiloitsun syvempää toimintaa.

279 Kevät Aldor erittelee maan portin, ja opettaa sen Arênthíonille.

279 Talvi Lenea synnyttää Lordi Ardukin. Prinssi Araníon kuolee rannikkohovissa.

278 Syksy Lordi Havris kuolee. Piilopirtin palvelijatar tulee raskaaksi ja surmaa Sir Harrenin, Arênthíon polttaa naisen ja syntymättömän lapsen metsästäjän pirttiin. Arênthíon värvää Cranor Gerden henkilökohtaiseksi kätyrikseen.

278 Kesä Kaitanin uusi keisari Nerenteos lopettaa vihollisuudet Loricorin ja Tähden kultin suuntiin. Merlockin suurlähettiläs katoaa jäljettömiin. Suurmestari Carai Donnath kuolee, mustan ritarikunnan johtoon nousee paroni Elgar Donnath.

278 Kevät Lordi Meraldon lyödään suurritariksi, Lordi Carastin järkähtämättömästä vastustuksesta huolimatta.

278 Talvi Verníon Rethel kuolee. Herttua Vaeríl nimeää nuoren poikansa Mertelin paroniksi, ja kuningas Darênthíl aateloi tämän. Merec palautetaan ritarikokelaaksi. Prinsessa Arelei otetaan ensin ja Dareníl sitten velhontorniin.

277 Kesä Feldionin retkikunta palaa.

277 Kevät Paroni Sigur teloittaa kaksi rainonilaista vakoojaa. Huhutaan että Lordi Feran puhuu yksikseen.

277 Talvi Thieron alkaa opettaa Sigurille Intellego Auramia salassa. Kolme uutta velhoa värvätään torniin. Merec Valack kirjuriksi torniin.

276 Syksy Theorin kaartia tehokoulutetaan, etenkin ammattijousimiehiä. Merlock alkaa hamstrata tarikkeita.

276 Kesä Tutkimusretkikunta Agionaan. Sigur korottaa veroja, värvää sotaväkeä ja kiertää Eradoria.

276 Kevät Paronien, myös Sigurin virkavala. Arênthíon valmistaa paronille sinettisormuksen.

276 Talvi Arênthíon ja Aldor perehtyvät porttiloitsuun; Aldor tekee lukuisia havaintoja viisiulotteisesta tilasta. 10 kirjuria palkataan velhontorniin.

275 Syksy Cyrus nimitetään velhomestariksi. Diene lähetetään lastensa kanssa Theoriin pois Vuorihovista. Arênthíon rakentaa toisen velhontornin ja sillan sinne. Kaitain polttaa Caradorin linnakkeen, Merlock retalioi näennäistoimilla. Venelle, Meraldon ja Thieron palaavat hoviin. Erynda synnyttää Sigurille Vindurin, joka tuodaan hoviin. Sigurin tilukset katsastetaan, Marnon tappaa athairiitin Eradorin kartanossa. Warton Valackista päätetään tehdä kastellaani. Sigur perehtyy athairiittirituaaleihin. Verníon Rethel käy erittäin tiukkoja neuvotteluja Vuorihovissa, ja päättää valita poikansa Mertelin paroniksi. Venelle palaa hoviin wenariittina.

275 Kesä Salaneuvottelu Rainonin tuhoksi; Rethack vastustaa paronikuntasuunnitelmaa, mutta Darênthíl päättää toteuttaa sen. Arênthíon pyytää Siguria opettamaan miekkailua. Kuninkaanlakiin kirjataan paronikunnat, sekä kuninkaan oikeus nimittää ylimmät aateliset. Arênthíon esittelee piilopirtin hurttia.

275 Kevät Darênthíl tekee noita Dinella Bereckintyttären kanssa rauhan: Ehtona on että metsää saa hakata, mutta kaikki hakattu ala pitää korvata. Vierailu Krinionin, Kreneian tyttären, luona. Krendorin korkein puu, ja Kreneian Kehto. 12 rosvoa ja metsänoita käyvät kuningasseurueen kimppuun: Eryndan toinen seuraaja Garrand haavoittuu polveen mutta parannetaan myöhemmin, Erynda tappaa toisen, Renderonin, petturina. Taistelussa surmataan 9 metsärosvoa, kuninkaallisesta seurueesta kuolee yksi ritari. Sigur saattaa Eryndan raskaaksi Kreneian kehdossa.

274 Syksy Sadonkorjuujuhla Theorissa. Darênthíl rikkoo Marêthílin miekan Sigurin miekkakoulussa, noita Erynda Aldairintytär tarjoaa veljeksille mustikoita.

274 Kesä Darênthílin kruunajaiset, kruunajaislahjoissa mm. Sigurin ja Mêrenílin kirjat, Arênthíonin lippu ja Rethelien soittorasia. Suuruuden aika -puhe heiluttaa hovia. Lordi Eamon Darast esittäytyy Darênthílille. Moreia raskaana. Paronikuntien perustaminen alkaa. Sigur avaa miekkakoulun. Sir Cranor lumotaan ja vapautuu loitsusta.

274 Kevät Kuningas Morand kuolee. Neuvottelut Myrnissä. Vierailut kynttiläntekijöiden, alkemistien ja tynnyrintekijöiden killoissa. Merlock saa alkuperäisen porttikirjan; tiukat tulli- ja sääntelyehdot sovitaan, mutta maailmanvaltiota koskevat ajatukset jäävät vajaiksi. Lady Venelle saa erityistehtävän Darênthílilta; Venelle, Meraldon ja Thieron jäävät Myrniin. Darênthíl saa Laranden Kilven.

274 Talvi Sir Gerrack Eder ja Carantor tuovat naisvampyyrin tuhkat hoviin.

273 Syksy Lady Diene synnyttää Aredílin. Sigur värvää kolme miestä kustakin ritarikunnasta kruunun asiamiehiksi, joilla on joissain tapauksissa jopa oikeus ohittaa komentoketju suurmestareineen. Kaitainin hovi kieltäytyy vastaanottamasta viestinviejiä. Mestari Estacranos opettaa kaitainilaista kulttuuria. Salakäytäviä etsiessä löytyy myös Vuorihovin Terram-siilo.

273 Kesä Lordi Aldor julistaa osaavansa Kuolleen Veden Kirouksen. Herttuoiden kokous. Sigur keskutelee kahden prinsessa Moreian kanssa, ja murtaa Lordi Sandorin niskan, jonka kuitenkin Darênthíl ja Cyrus parantavat. Herttua Ragis lupaa Sigurille poikansa ystävyyden. Mestari Estacranos saapuu Vuorihoviin. Darênthíl antaa carte blanchen Sigurille.

273 Kevät Kaitain hyökkää Ralotiin. Darênthílin ja Arían Argeírin johtama armeija torjuu hyökkäyksen suurin tappioin. Arthamantius kuolee. Rethack järjestää voitonjuhlat Theorissa. Kukaan ei kritisoi Darenthílin ratkaisuja edes puolijulkisesti.

273 Talvi Arían Argeírin pojat Rannor ja Remian Argeír pääsevät velhoiksi. Diene tulee raskaaksi. Liikekannallepanohuhujen huolestuttama Darênthíl marssittaa Ralotiin 100 rautaisen ja 200 leijonan ritarikunnan miestä, Reliaan 100 rautaisen ja 100 Brenwardin ritarikunnan miestä, sekä kotkaritarit ja mustat ritarit Theoriin.

272 Syksy Arênthíon joutuu villin magian valtaan velhontornissa. Lordi Arían Argeír saapuu Vuorihoviin; suurmestarien kokous. Suurlähettiläs Ferell Dêlergís ei lähetä raporttia Kaitainista. Harren ja Cranor lyödään ritareiksi. Sigurin näyn mukaan porttiloitsu on Myrnin vanhan katedraalin sisempien salaisuuksien kammiossa. Sigur palaa Marunista.

272 Kesä Prinssi Fêleír kuolee, lordi Feran nimitetään hovimaagiksi. Harren ja Cranor Gerde lyödään ritareiksi. Prinssit käyvät Myrnissä; Prinssi Larande esittelee kuninkuuden kammion Darênthílille ja Arênthíon tapaa Jenien muutamaan otteeseen. Prinssit ostavat yksisarvisen sarven. Sigur jää talveksi Myrniin. Herttua Eríon Trersílin miehet surmaavat sissipäällikkö Raldan Regickin. Lordi Sandor herättää luottamusta Darênthílissa. Ylituomari Leonel Warck ja Ylitarkastaja Jeríon Argeír huolehtivat mittayksiköistä Theorissa. Sigur käy Trikeassa ja Marunissa.

272 Kevät Sir Fannonin ja prinsessa Elaynan häät. Arênthíon palaa kotiin.

272 Talvi Taistelu Loricorissa; Meraldon ja Arênthíon loukkaantuvat pahasti. Kokelaat Damard Wack ja Tremar Dargan kuolevat. Arênthíon saapuu virallisesti Loricorin hoviin. Darênthíl jahtaa metsärosvoja.

271 Syksy Arênthíon ja Fannon palaavat Loricoriin, Arênthíon sairastuu. Darênthíl kokoaa kolmisensataa sotilasta ja viitisensataa puunhakkaajaa Tirnoriin, ja lähtee etsimään Raldan Regickille uskollisia miehiä metsästäjäkylistä.

271 Kesä Arênthíon lähtee Selteaan mutta päätyykin Maruniin harkitsemaan pohjoisten vuorten ylittämistä. Darênthíl ja Sigur tapaavat Rainonissa herttua Ragis Dunthorin, joka vaatii lisää varoja Silorin puolustamiseen.

271 Kevät Arênthíon kiertää Myrnissä, Trikeassa ja Loricorissa, seurueenaan Meraldon, Fannon, Harren ja Cranor, sekä rautaritari Damard Wack ja metsäritari Tremar Dargan. Fannon tapaa lady Jenie Fainarin. Mestari Therick Ganor kuolee Trikeassa. Arênthíon näkee yksisarvisen sarven, nimettömän olennon ja keijuja. Lordi Moric haavoittuu, vangitaan ja vapautetaan lunnaita vastaan. Myrskynvartijan linnake palaa.

271 Talvi Sigur ja Darênthíl illastavat prinssi Mêrenílin kaupunkihuvilassa. Musikantti esittää laulun, joka kertoo prinssi Darênthílista ja Kaitainin lähettiläästä. Lenea synnyttää Augur Valackin:n.

270 Syksy Kaitainin suurlähettiläs Arthamantius saapuu Vuorihoviin pelaamaan diplomaattista peliä.

270 Kevät Sigur kuulee Kerendasta että metsärosvot keräävät voimiaan. Lordi Moric puolustaa Myrskynvartijan Linnaketta rajussa taistelussa metsärosvoja vastaan. Cranor Gerde haavoittuu kasvoihin. Lady Lenea tulee raskaaksi jälleen.

269 Syksy Cranor ja Harren Gerdestä tulee ritarikokelaita.

269 Kesä Prinssi Merêníl valehtelee kruununprinssin paluusta ja muuttaa sitten Theoriin.

269 Kevät Lordi Warnock Argeír kuolee, leijonan suurmestariksi nimitetään Arían Argeír.

269 Talvi Lordi Herdon Senec kuolee myrkytykseen, ja Lordi Neder teloitetaan murhasta. Kanuunoiden ja ilmapallojen salaisuudet kuitenkin turvataan.

268 Syksy Lenea synnyttää Ariannan.

268 Kesä Darênthíl käy Silorissa ja lupaa kunnostaa rannikkohovin. Lordi Feran ratkaisee Meleian ongelman. Lyenne ja Tereck Agar valitaan velhoiksi.

268 Kevät Pari riitautuu pahasti häiden jälkeen. Prinssit käyvät taas Tirnorissa. Sigurin aseenkantajaksi Bereck Argeír. Thieron palaa.

267 Syksy Sotilassatama perustetaan Kerendaan. Kaleiron Morisos kuolee. Sigur nimitetään suurritariksi. Carast voittaa Gannarin sotaharjoituksessa ja nimitetään suurmestariksi. Arênthíon palkkaa kirjansitomon ensimmäiset kolme kirjuria. Escar Dunn, Hardan Falk, Amron Wack ja Barion Cawar valitaan Darênthílin henkivartijoiksi. Moreia nai Sandor Trersílin.

267 Kesä Telakka perustetaan. Lordi Moric Ranell nimitetään varuskunnan komentajaksi ja Lordi Jannick Dernis telakan johtoon. Arênthíon puskee värjärintytär Anettea Tirnorissa, ja luo Myrskynvartijan linnoitus telakan suojaksi. Darênthíl yritetään murhata epätoivoisessa yrityksessä.

267 Kevät Sigur voittaa Kerendan suurten turnajaisten henkilökohtaisen taistelun, Feldíon suuren meleen. Seran kaksintaistelee kaartinkersantin kanssa. Eríon Trersíl teloittaa noidan, Seran löytää verisen uhripaikan ja Darênthíl pelastaa yksisarvisen. Neuvotteluja telakan perustamisesta.

266 Kesä Lähtö Hereaan. Veneenveistäjiä ja alkemisteja palkataan, selkkaus Kolmikärjen kanssa. Pako Hereasta ja selkkaus ruhtinaan kanssa.

265 syksy Arênthíon palaa Vuorihoviin. Darênthíl nimittää neuvonantajikseen Agim Agarin ja Rethack Garmardin.

265 kesä Arênthíon saapuu Tironaan. Taistelu Kolmikärkeä vastaan. Paluumatka Agionasta.

265 kevät Varhain keväällä He, Jotka Seuraavat Marethília Ikuisesti kertovat matkastaan Agionasta. Myöhemmin Arênthíon, Sigur, Thieron, Meraldon, Moreia ja muut lähtevät etsimään Feríonia. Sir Carastin aseenkantaja hukkuu elävällä saarella. Sir Trelan puukottaa toisen aseenkantajan hävittyään omaisuutensa uhkapeleissä.

264 syksy Vierailu rannikkohovissa. Sigur kasaa muinaisen panssarin osista. Arênthíon jää talveksi inventoimaan.

264 kesä Merelda synnyttää prinsessa Arelein ja Diene prinssi Darenílin. Sigur ja Moreia käyvät kävelyllä.

264 kevät Tulvakevät. Sigur lähettää uhittelukirjeen Gertil Artisille, johon ei reagoida. Lordi Aldor Badrick osoittaa harkitsemattomuutta ja innokkuutta taikuusopinnoissaan.

264 talvi Darênthíl hallitsee Theoria. Farack Carannin kieli mätänee suuhun, ja mies karkoitetaan verorikollisena. Darênthíl tekee sopimuksen Gertil Artisin kanssa, joten Saris Wirston saadaan kiinni ja teloitetaan. Lumisin talvi miesmuistiin.

263 syksy Darênthíl hallitsee Theoria. Mestari Galan Werrick kuolee, ilmeisesti omaan keitokseensa. Geran Werrickin hedelmällisyysjuoma sairastuttaa Darenthílin ja Mereldan. Ulkopaikkakuntalainen kirjanpitäjä polttaa Silorin ja Rainonin tilikirjat ja pakenee. Vampyyri surmaa huoran. Musta ritarikunta tappaa Serestríenin vartijan. Farack Carann tunnustaa verorikokset, ja lupaa todistaa Artisin, Serestrénin ja Agarínin sukuja vastaan.

263 kesä Sir Meraldon Sark ja Lady Venelle ja menevät naimisiin. Lady Lenea synnyttää Merecin ja Marnonin. Näkijä Sellana ennustaa Darênthílin saavan vain yhden lapsen, joka ylittää hänet kaikessa.

263 kevät Arênthíon lahjoittaa valtiolle luomansa maagisen suden. Prinssi Fêríon ja lordi Aredan lähtevät Agionaan.

263 talvi Arênthíon analysoi Darênthílin kirousta. Adur Carann esittelee 22 miestä, jotka antoivat itsensä Marethílille kruunajaislahjaksi. Sigur ja prinssit sieppaavat vakoojan Vuorihovin kellareista, ja luovuttavat tämän Fêleírille.

262 syksy Endar Dêlergís kuolee eksyttyään humalassa pimeään Theorissa. Sigur hankkii paikallistamiskorun, ja alkaa kerätä verkostoa Thorissa. Noita Amyna Kardintytär tarjoaa Darênthílille ja Mereldalle hedelmällisyysjuomaa, joka ei toimi. Prinsessa näyttää salaisen käytävän Sigurille.

262 kesä Sigurin ja Korpinhovin Lenean häät. Kymmenen acriitin teloitus Theorissa. Jenie lähtee Myrniläisen kauppiaan luokse. Noita Amyna Kardintytärtä kuulustellaan; Darênthíl vapauttaa tämän viemään uhkausviestin kreneianpalvojille.

262 kevät Sigur tapaa sepän tyttären Lenean tanssiaisissa, Moreia osoittaa kiinnostusta Siguriin.

262 talvi Lordi Aldor Badrick valitaan kuninkaanvelhoksi. Darênthíl viettää talven Theorissa. Sigur valitaan vakoojamestariksi.

261 talvi Prinsessa Moreia valitaan kuninkaanvelhoksi.

261 syksy Dagarick polttaa itsensä selliinsä. Sigur selvittää Gertil Artisin ja Lady Elerian tapausta huonolla menestyksellä.

261 kesä Arênthíon värvää leijonan Meraldon Sarkin henkivartijakseen. Kuningas ilmoittaa, että Darênthíl ei saa nukkua yötäkään hovissa, ennen kuin hän on selvittänyt peruuttamattomasti välinsä Acriksen kanssa. Darênthíl häpäisee Taivaankeihään pyhätön. Arênthíon valitsee kolmesta ja nai Diene Verníonintyttären. Sigur, Endar ja Dagarick Espen polttavat arkkiteokraatti Elmord Thaumissin tornin ja vapauttavat tämän vangitseman lucifuguksen.

261 kevät Loricorin prinsessa Julena Ardan marssii Renosille samalla kun prinssi Amaron valmistautuu ylittämään Katain. Darênthíl antaa armoniskun Sir Elchos Ferckille. Acris ilmestyy Darênthílille Valon ilmestyksen katedraalissa.

261 talvi Darênthílin joukot talvehtivat Myrnissä. Verinen veljeskunta surmaa paikallisia, ja Arênthíon laittaa kuolleen puhumaan selvittääkseen ketkä ovat veljeskunnan palvelijoita. Kuninkaallinen vierailu Wenariksen temppelissä. Sigur selvittelee tulevaisuuttaan ennustajan avulla.

260 syksy Myrnin ruhtinas Dormian Mernos ottaa Darênthílin armeijakunnan vieraakseen loppusyksystä. Prinssi Larande luennoi Darênthílille ja Sigurille uskonnoista ja hirviöistä. Sir Elchos Ferck ja Sigur sopivat huolehtivansa toistensa aseenkantajista jos tarvetta Renosilla ilmenee.

260 kesä Morand lähettää Feleírin, Thieronin, Aredanin ja Cyruksen tutkimaan Glemyrin athairiittitilannetta. Jenie yritetään myrkyttää, mutta prinssi Mêrenílin loitsu parantaa tämän pahassa tilanteessa. Feldion eristää Jenien, ja kuningas teloituttaa linnan herbalistin leväperäisestä myrkynkäsittelystä. Ritarit noutavat Lady Mereldan hoviin -- Glemyrissä ohjelmassa on ritaripäivällisiä ja muuta miehekästä ajanviettoa. Darênthílin häät onnellisissa merkeissä, mutta seuraavana päivänä päätetään purkaa Jenien ja Arênthíonin liitto. Paria viikkoa myöhemmin Kreneia murhaa Darênthílin ensimmäisen lapsen. Sigur alkaa tavoitella Venelleä ja Arênthíon valmistella sotaharjoitusta. Endar Dêlergís astuu Sigurin palvelukseen aseenkantajana. Kostoretki Krendoriin; Kreneia lähettää Darênthílille unia ja rosvotukikohta tuhotaan.

260 kevät Prinssi Darênthíl vierailee Tirnorissa. Farroth Vagnarin, Eríon Trersílin ja Serríno Tirnorin neuvottelut jäävät lyhyiksi Kaitainilaisen salamurhaajan surmatessa Glemyrin herttuan. Agrath Vagnar perii isänsä. Herttuat kokoontuvat Vuorihovissa, jossa majesteetti julistaa Darênthílin ja Mereldan avioliiton, ja Arênthíon puolestaan itsensä ja Jenien. Kaitainin lähettiläs vaihtaa vaatimuksia ja uhkauksia Vuorihovissa, samalla kun lordi Feran esittelee Merlockin maagista mahtia ulkona.

259 syksy Prinssi Darênthílin näky osoittautuu todeksi, Kaitainilaisen laivan rantautuessa Siloriin. Prinssi metsästää laivaa, ja surmaa tautia levittäneet Athairiitit Festelkin kartanolla.

259 kevät Lady Alenea synnyttää Amrod Donnathin. Sir Fannon lähtee palkkaretkille. Sigur kohtaa Fannarin, joidenkin mukaan Felina-neidon rakkauden takia.

258 kesä Lordi Arkan ja lady Alenea menevät naimisiin. Fêleír neuvoo Arênthíonia odottamaan vuosia Jenien kanssa. Fêríon toipuu. Sigur lähtee kiertämään herttuakuntia.

258 kevät Alenea Elgarintytär Daneirin suvusta viettelee Arkanin matkalla Rainonin rajalinnoitukselle. Darênthíl lähettää Alenean pois, mutta kaikki kuningattaren ritarit yhtä lukuunottamatta tuuppivat paria kohti avioliittoa.

258 talvi Darênthíl hallitsee Theoria ja Waldonia. Prinssi Fêleír opettaa Arkanille Perdoa.

257 syksy Riita puunhakkaajien korvauksista Waldonin koillisosissa alkaa.

257 kesä Sotajoukko palaa Ârista. Keisarillinen prinssi Kaldarion jää Vuorihoviin vieraaksi. Sigur ja Fannon lyödään ritareiksi. Jenie ojentaa majesteetille seppeleen, minkä jälkeen bardit kertovat hänelle Ârin tuhosta. Lordi Arkan Donnathista tulee kuninkaanvelho. Lordi Cyrus nimitetään kuninkaalliseksi hovilääkäriksi.

257 kevät Merlock ryöstää ja polttaa Ârin yliopiston. Lordi Warnock asettaa Sir Fannonin Arênthíonin henkivartijaksi. Jenie halaa Arênthíonia julkisesti. Sigur ajaa merihirviön pois. Darênthíl kunnostautuu päällikkönä. Sigur ja Fannon häpäisevät Ârenin temppelin. Basiliski rampauttaa Fêríonin ja Welderonin. Arênthíon saa myrkytyksen chêwnasta ja Fannon puukosta, Darenthíl antaa lordi Cyrukselle käskyn parantaa Fannon. Lordi Gannar yksin osoittaa uskollisuuttaan käskylle polttaa koko Âr.

256 kevät Sigur päihittää Darênthílin Athwallin turnajaisissa pitkällisen kamppailun päätteeksi. Lordi Sareck puolestaan voittaa Sigurin. Sigur joutuu riitaan lordi Malanor Carannin kanssa. Myrniläinen athairiitti teloitetaan. Lordi Warnock tutustuu paremmin prinsseihin.

255 talvi Velhojen neuvosto kokoontuu talvipäivän seisauksessa vaisusti.

255 syksy Arênthíon tapailee Jenietä.

255 kesä Lordi Thieronin retkikunta, muassaan Arênthíon, Seran ja Sigur, palkkaa kapteeni Ardolanin ja Länsituulen Ârin matkalle. Prinssi Darênthíl saapuu sotaharjoituksista liittyäkseen seurueeseen. Seuruetta johtavat Lordi Thieron ja Prinssi Darênthíl, mukana ovat myös Prinssi Arênthíon, Lordi Aredan Renír, Lordi Havris Argeír, Lordi Sareck Donnath, Sir Lamar Dunn, Sir Carast Badrick sekä Sir Sigur Valack.

255 kevät Sigur ja Seran muuttavat Theoriin. Seran ampuu mustalla mahdilla varasta niskaan ja surmaa ensimmäisen kerran. Seran joutuu välikohtaukseen Kilven ja keihään oluttuvassa. Seran ja Sigur jäljittävät Jenien taikapulverilla vampyyrin Theorin yössä; Kivihammas haavoittuu ja Sigur karkoittaa olennon. Arênthíon tutkii epäkuolemaa. Prinssit tapaavat Sir Adur Carannin ja Heidät, Jotka Seuraavat Marethília Ikuisesti. Herttuat Eríon ja Verníon saapuvat Vuorihoviin tanssiaisiin.

255 talvi Arênthíon ja Seran lähtevät Theoriin tapaamaan Jenietä. Veljekset keskustelevat laajasti etiikasta. Tie alas tutkitaan.

254 syksy Darênthil järjestää retkueen Moredílin vuoristomajalle. Arênthíon vannoo ettei milloinkaan vahingoita vuorta. Paikalta löydetään kuuden wenariin mestari Anela Agarín, ja Cardan Valackin päiväkirja. Leijonan ritarien ruumiit toimitetaan Athwalliin, ja Moredília palvelleen Prinssi Merdíonin ruumis Vuorihoviin. Talkoissa loukkaantunut maalaismies parannetaan. Sir Fannar Carann käy Vuorihovissa. Seran tapaa Jenien.

254 kesä Lordi Seran löytää Moredílin vuoristomajan. Darênthíl kutsuu myrskyn Kerendaan. Prinssit seuraavat vangin kuulusteluja. Thieron ja Aredan Renír tuovat kartan Ârin saarelle. Jenie ja Arênthíon pakenevat Siguria; prinssi vannoo, ettei tämä koskaan toistu.

254 kevät Prinssi Mêreníl tilittää Velhontornissa perusasioita Darênthílille ja Arênthíonille. Arênthion saa Jenien lahjan, joka auttaa löytämään kotiin.

253 syksy Sigurista tulee ritarikokelas. Jenie illastaa Arênthíonin kanssa, ja otetaan velhojen neuvostoon. Jenie ja Darênthíl ottavat yhteen. Lordi Havris antaa karun selkäsaunan Arênthíonille.

252 talvi Arênthíonista tehdään velho. Fêleír sitoo Thêileínnin.

251 syksy Lordi Seran Tirnor muuttaa Vuorihoviin. Prinssit, Seran ja Sigur ryyppäävät itsensä tärviölle. Seuraavana päivänä vieraillaan Merec Valackin haudalla.

251 kesä Retki kylätansseihin. Darênthíl siivoaa Arênthíonin huoneen taikuudella. Maalaistyttö Elena antaa Arênthíonille seppeleen. Darênthíl ja Arênthíon ansaitsevat ja ryyppäävät ensimmäiset palkkansa. Arênthion tapaa Jenie Galanintyttären metsässä. Sigur kertoo kukista ja mehiläisistä. Lordi Havris rökittää prinssit.

251 talvi Dârenthíl otetaan velhojen veljeskuntaan. Mêreníl ja Arênthíon naljailevat keskenään. Arênthíon jää kiinni Meleian kirjan varastamisesta.

250 kesä Arênthíonin aloitteesta Sigurille annetaan miekka. Sigurista tulee Rautaisen ritarikunnan aseenkantaja.

249 talvi Vuorihovin hautakammioista löytyy teksti "tie alas".

248 kesä Arênthíon varastaa Meleian kirjan twilightista. Meleia kuolee velhontorniin.

247 talvi Prinssit tutustuvat Theoriin ja kuulevat kauppiaiden killan Wenariin temppelistä isältään. Arênthíon esittää katuvalaistuksen luomista Theoriin.

246 syksy Noita Beyrina Rothilintytär Krendorista kiroaa Darênthílin ja hänen sukunsa kuninkaan tuomiolla.

246 kevät Prinsessa Moreia syntyy .

245 kesä Hovin metsäretki. Arênthíon taikoo ensimmäisen kerran, Meleian loitsun kopion. Darênthíl valitsee Arênthíonin hovimaagikseen ja lyö Sigurin ritarikseen.

244 kevät Sir Carast opettaa Arênthíonia ja Siguria miekkailemaan.

243 kevät Morand ja Darênthíl keskustelevat ensimmäisen kerran valtiosalin tauluista.

242 kesä Sigur tappelee Fannar Carannin kanssa Vuorihovin pihalla.

240 kesä Kolmannen nimettömän pyörteen palvelija hyökkää majesteetin kimppuun ja myrkyttää Sir Merec Valackin kuolettavasti.

239 kevät Arkan Donnath syntyy.

238 kesä Arênthíon syntyy.

236 talvi Darênthíl ja Fannar Carann syntyvät.

235 syksy Sigur Valack, Seran Tirnor ja Fannon Carann syntyvät.

Merlockin historiaa

236Fêrion nai Krendorin Dilenan.

232Sarethíl kuolee, Morand kruunataan.

224Felia synnyttää Mêrenílin.

220Araníon nai Rainonin Fianan.

215Felia synnyttää Fêríonin.

212Morand nai Glemyrin Felian.

193Serríl nai Silorin Eleian. Eleia synnyttää Araníonin.

192Lyanna synnyttää Morandin ja myöhemmin Fêleírin.

189Lyanna synnyttää Meleian.

188Sarethíl nai Waldonilaisen säädyttömän maalaistytön, Lyannan.

182Sarethíl kruunataan. Hän lopettaa kolmannen uskonsodan.

180Thewríon puukotetaan. Carthian Drachnar valitaan käskynhaltijaksi.

178Athairin valittu murhaa Faríorin. Thewríon kruunataan. Sota pahenee.

172Kolmas uskonsota alkaa.

171Waldíor kuolee, Faríor kruunataan.

170Arele synnyttää Serrílin.

167Arele synnyttää Sarethílin.

166Thewríon nai Carthian Arelen.

149Thelea synnyttää Thewríonin.

142Thelea synnyttää Faríorin.

137Miríon kuolee. Valtataistelulta vältytään, koska Miríonilla ei ollut poikia. Waldíor kruunataan.

133Waldíor nai Relian Thelean.

115Wenya synnyttää Waldíorin.

114Kruunu löytyy. Daeríl teloituttaa Mêredíthin maanpetturina kruunajaispäivänään, mutta tukehtuu ruotoon jo illalla. Miríon kruunataan.

113Daeríl nai Silorin Wenyan.

112Marethílin kruunua ei löydetä Daerílin kruunajaispäivänä. Hovin kulissien takana käydään rajua valtataistelua.

107Moríl kuolee. Nuorta Daerília ei vielä kruunata. Käskynhaltijaksi nousee Mêredíth.

97Morílin ainoa poika Daeríl syntyy.

91Moríl hyökkää Kotkanhoviin, ja surmaa lopulta Moredílin. Uskonsota päättyy.

90Moríl valtaa Moredílin vartion pohjoissolassa. Prinssi Merdíon saa surmansa taistelussa.

89Leijonan ritarikunta tunnustaa Morílin oikeaksi kuninkaaksi, ja siirtyy hänen puolelleen. Theor antautuu Morílin joukoille.

87Moredíl aloittaa toisen uskonsodan. Gaersanin palvelijat värväävät joukoittain maalaisia.

82Hovimaagi Moredíl kaappaa vallan, mutta häntä ei kruunata. Moríl pakenee Korpinhoviin. Veljessota syttyy; herttuahuoneet ja ritarikunnat jakautuvat korpin ja kotkan leireihin.

80Marnon kuolee. Hänen kaksospojistaan Moríl kruunataan.

60Gwenyel synnyttää Miríonin.

59Gwenyel synnyttää Mêredíthin.

53Gwenyel synnyttää Morílin ja Moredílin.

52Marnon nai Glemyrin Gwenyelin ja perustaa Kuningattaren ritarikunnan.

46Araníl kuolee sairauteen. Marnon kruunataan.

33Fêredíth myrkytetään, hänen veljensä Araníl kruunataan.

28Marethíl kuolee. Fêredíth perii valtaistuimen.

27Todettuaan olevansa liian vanha sotimaan, Marethíl päättää ensimmäisen uskonsodan.

23Fêredíth nai Carthian Eleian.

22Ensimmäinen uskonsota alkaa. Moni ritari rikkoo valansa ja taistelee Marethília vastaan.

5Marethílin vanhin poika Fêredíth syntyy.

0Marethíl kruunauttaa itsensä Waldonissa.

Nyt on ainoa hetki jolloin voit toimia.